Απαντήσεις Βοργιαζίδη σε Παυλίδη για παλαιά δικαστήρια, προμήθεια πίσσας και αποκριάτικες εκδηλώσεις (βίντεο)

Ερώτηση στον δήμαρχο Βέροιας για το τι πλάνο έχει η δημοτική αρχή για τα παλαιά δικαστήρια στο Ρολόι, το κτίριο του 3ου Δημοτικού που το ζητά η Μητρόπολη κατέθεσε ο Παύλος Παυλίδης, στην συνεδρίαση της Δευτέρας. Επίσης πρότεινε στον κ. Βοργιαζίδη να γίνει έγκαιρα ο διαγωνισμός για προμήθεια πίσσας, για αποκαταστάσεις δρόμων το καλοκαίρι και ζήτησε να μάθει γιατί δεν γίνεται μια προσπάθεια από κοινού με τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για αποκριάτικες εκδηλώσεις. Τέλος, ρώτησε να μάθει από τον κ. Ακριβόπουλο, αν σκοπεύει να διεκδικήσει χρήματα από την ΠΑΕ Άρης για καταστροφές καθισμάτων των φιλάθλων του.

Στις απαντήσεις του ο κ. Βοργιαζίδης σημείωσε ότι θα διεκδικήσει το κτίριο των παλαιών δικαστηρίων για να εγκαταστήσει εκεί το τμήμα τουρισμού και το Μουσείο Εκπαίδευσης. Για την πρόταση της Μητρόπολης για το κτίριο του 3ου Δημοτικού, ο κ. Βοργιαζίδης είπε ότι θα έρθει στο συμβούλιο για συζήτηση. Για τις εκδηλώσεις της Αποκριάς, ο κ. Βοργιαζίδης είπε ότι παλαιότερα υπήρξε συνεργασία με τα καταστήματα αλλά τα τελευταία δυο χρόνια δεν υπήρξε ενδιαφέρον από την πλευρά των καταστημάτων. Τέλος, για την προμήθεια πίσσας, ο κ. Βοργιαζίδης είπε ότι στις 12 Φεβρουαρίου θα υπογραφεί μια εργολαβία, με ποσό μεγαλύτερο από αυτό των προηγούμενων ετών.

Αναφορικά με την οφειλή της ΠΑΕ Άρης, ο κ. Ακριβόπουλος είπε ότι αν υπάρχει η δυνατότητα να διεκδικήσει το ΚΑΠΑ το 50% της οφειλής από τη νέα ΠΑΕ που συστάθηκε (μόνο το 50% μπορεί να διεκδικηθεί μετά την εκκαθάριση της παλαιάς ΠΑΕ Άρης), δεν θα απεμπολήσει το δικαίωμά του.

Δείτε το απόσπασμα από την συνεδρίαση