Βέροια: Νέα ανακοίνωση για σωστή αντιμετώπιση του παγετού

papadopoulos

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος-Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας, ενημερώνει τους πολίτες ότι παρά τις συνεχείς και επίμονες προσπάθειες ενημέρωσης τους για τη σωστή αντιμετώπιση του παγετού, με τακτική δημοσίευση οδηγιών προστασίας, σχετικές αναφορές από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο στα ΜΜΕ κλπ, δεν υπήρξε σωστή αντίδραση.

"Πολλοί πλένουν μπαλκόνια, αυλές, πεζοδρόμια και δρόμους, με αποτέλεσμα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, τα σημεία αυτά να μετατρέπονται σε «εξαιρετικά επικίνδυνες παγίδες», που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ατυχήματα στη ζωή και στην περιουσία πολιτών).
Από τα παραπάνω δεδομένα, υπενθυμίζουμε ότι με βάση την κείμενη νομοθεσία (Ν.2696/1999, άρθρο 12, παράγρ.2 και 11):

«...Δεν επιτρέπεται η απόθεση ή εγκατάλειψη ή η απόρριψη οποιουδήποτε αντικειμένου ή ύλης στις οδούς, εφόσον παρακωλύει έστω και κατ' ελάχιστο την κυκλοφορία των πεζών και των οχημάτων, ως και τη στάθμευση των οχημάτων.

Δεν επιτρέπεται επίσης να χύνονται στις οδούς ουσίες ή υλικά, τα οποία μπορούν να καταστήσουν την οδό ολισθηρή (π.χ. νερά, λάδια, ασβέστης κ.λπ.)...» και
«...Αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις της παραγράφου 2 τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο τετρακοσίων (400,00) ευρώ...».

Προκειμένου, λοιπόν, να μη θρηνήσουμε θύματα ή υλικές ζημιές, για οποιαδήποτε παράβαση των παραπάνω που θα γίνεται αντιληπτή, θα ενημερώνεται άμεσα η ΕΛΑΣ, για να κινηθούν οι κατά νόμο διαδικασία για τους παραβάτες" αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Βέροιας.