Δήμος Βέροιας: Στην τελική ευθεία για να μεταφέρει μόνος του τα απορρίμματα

dimarxeio veria

Στην τελική ευθεία για να μεταφέρει μόνος του τα απορρίμματα βρίσκεται ο δήμος Βέροιας. Μετά την αγορά τεσσάρων πρες κοντέινερ κι ενός τράκτορα, συν τους άλλους δυο τράκτορες που είχαν αποκτηθεί επί Θεοδωρίδη, ο δήμος έχει δημιουργήσει έναν στόλο οχημάτων και είναι έτοιμος να εκδόσει πινακίδες για να ξεκινήσει την διαδικασία. 

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας, θα αποφασιστεί η παραχώρηση των οχημάτων στον ΦΟΔΣΑ για να εγγραφούν στη δύναμη του στόλου οχημάτων του ΦΟΔΣΑ, προκειμένου να εκδώσει άδεια κυκλοφορίας και κρατικές πινακίδες των ελκυστήρων και των ημιρυμουλκούμενων απορριμματοφόρων (συρμοί) και κατόπιν να παραχωρηθούν ξανά στον Δήμο στα πλαίσια της από 31/01/2012 Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ ΕΣΔΑ ΟΤΑ Ν Ημαθίας και Δήμου Βέροιας για την μεταφορά των απορριμμάτων σε ΧΥΤΑ.

Για την ιστορία με απόφαση του Γεν. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, εγγράφηκαν στη δύναμη του στόλου οχημάτων του Δήμου, δύο φορτηγά - ελκυστήρες για την μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου σε ΧΥΤΑ. Για τα οχήματα αυτά ο δήμος, λόγω του ότι δεν διέθετε ημιρυμουλκούμενα απορριμματοφόρα και επειδή βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία της προμήθειας τεσσάρων ημιρυμουλκούμενων απορριμματοφόρων, δεν προχώρησε σε έκδοση αδειών κυκλοφορίας.

Με την ολοκλήρωση τώρα της προμήθειας «προμήθεια τεσσάρων ημιρυμουλκούμενων απορριμματοφόρων με σύστημα συμπίεσης και ενός ρυμουλκού (τράκτορα) για την μεταφόρτωση και μεταφορά των απορριμμάτων», την οποία εκτέλεσε ο Δήμος Βέροιας ως τελικός δικαιούχος και φορέας υλοποίησης για λογαριασμό του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας που είναι ο κύριος του έργου και φορέας λειτουργίας σύμφωνα με την από 31/01/2012 σύμβαση, θα πρέπει για τους 2 ελκυστήρες να εκδοθούν άδειες κυκλοφορίας ως συρμοί που θα έλκουν τα ημιρυμουλκούμενα απορριμματοφόρα. 

Επίσης δήμος Βέροιας θα εγκρίνει την παραχώρηση της κυριότητας από τον Δήμο Βέροιας στον ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας του ενός τράκτορα και των τεσσάρτων πρες κοντέινερ που αγόρασε, προκειμένου να εκδοθούν άδεια κυκλοφορίας και κρατικές πινακίδες και κατόπιν να τεπιστραφούν στον Δήμο Βέροιας στα πλαίσια της από 31/01/2012 Προγραμματικής Σύμβασης, για την μεταφορά των απορριμμάτων του δήμου σε ΧΥΤΑ.