Απάντηση Παυλίδη στον Δήμαρχο Βέροιας

pavlidis lastΑπάντηση στην δήλωση του δημάρχου Βέροιας για το θέμα της στάσης εργασίας των Αστικών, εξέδωσε ο πρόεδρος των Αστικών Παύλος Παυλίδης. Στην απάντηση αναφέρει:

"Θυσιάσαμε μια μέρα εργασίας για να αναδείξουμε τα προβλήματα που συσσωρεύτηκαν από τις αποφάσεις σας και τα κυκλοφοριακά αδιέξοδα που προκαλέσατε. Όχι μόνο δεν μας καλέσατε έως τώρα για να συνομιλήσουμε, αλλά διαβάσαμε και την απάντηση σας-ερμηνεία, η οποία μας εξέπληξε δυσάρεστα κι αρνητικά. Κι απορούμε όλοι γιατί στο μυαλό σας τριγυρνά από τώρα η λέξη "ξεκούραση"!!!

Αν αντιλαμβάνεστε την διαμαρτυρία ενός φορέα για τα συγκοινωνιακά του προβλήματα και την ταλαιπωρία του πλήθους των επιβατών ως αιτία ξεκούρασης των εργαζομένων, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά... Αν ειρωνεύεστε έτσι εσείς (προερχόμενος από έναν αριστερό χώρο!!!) κι έχετε και τέτοια αντίληψη για τους αγώνες και τον μόχθο και την προσφορά των εργαζομένων στην συγκοινωνία , τότε η φτηνή ερμηνεία είναι επικίνδυνη.

Αν εσείς νομίζετε ότι δεν πρέπει να ενημερώνεται κανέναν για τις αποφάσεις σας (υπεραστικά, ταξί, αστικά, τουριστικά, φορτοταξί, τροχαία που είναι υπεύθυνη για να κλείσει δρόμους, κλπ), αλλά να σας ψάχνουν οι άλλοι για να σας ερωτάνε τι σχεδιάζετε, τότε μάλλον έχετε διαλέξει λάθος ύφος άσκησης εξουσίας. Είστε εκεί όχι για να σας μάθει ο κόσμος για τις ειρωνικές δηλώσεις, αλλά για να λύσετε τα προβλήματα του κόσμου.

Δεν θέλουμε να παραδεχτείτε κάτι δημόσια. Αυτό το κάνουν μόνο οι γενναίοι, οι δυνατοί και οι ειλικρινείς. Έτσι κι αλλιώς όταν άρον-άρον ανοίγατε την Βενιζέλου την επομένη της δημοσίευσης της καταγγελίας μας στον τύπο, όλοι κατάλαβαν τι έγινε και γιατί. Άλλωστε εσείς είχατε βγάλει ανακοίνωση για 12 μέρες και ξαφνικά άνοιξε στις 5 μέρες ο δρόμος!!!

Δυστυχώς όμως φαίνεται να μην αντιλαμβάνεστε το σκοπό της διαμαρτυρίας και να μην τον σέβεστε. Ειλικρινά κρίμα όμως που αδιαφορείτε για την ταλαιπωρία των επιβατών και των οδηγών με τις αποφάσεις που παίρνεται εδώ και καιρό.

Η επίκληση του ότι έκλεισε η οδός Ελιάς κι άλλη φορά παλιότερα για μια εβδομάδα και δεν διαμαρτυρηθήκαμε είναι μια φτηνή δικαιολογία μπροστά σε όλες τις άλλες εβδομάδες που ακολούθησαν μετά για τους άλλους δρόμους. Το ίδιο νοιώθουν κι όλοι οι καταστηματάρχες στην Βενιζέλου.

Να ξέρετε ότι εμάς στα Αστικά μας συμπαθούν γι αυτό που είμαστε. Δεν θέλουμε να μας αγαπούν γι αυτό που δεν είμαστε. Κι έτσι όταν κι άμα θα αρχίσετε να μας καταλαβαίνετε κι εμάς και τους άλλους φορείς, ίσως να μην μπορούμε εμείς πλέον να σας καταλάβουμε πια!!!

Η Αστική Συγκοινωνία θα συνεχίσει να λειτουργεί. Κι ας κουράζεται...".