Παύλος Παυλίδης: "Για τον δήμαρχο για όλα φταίνε οι προηγούμενοι"

pavlidis pavlos

Νέα δήλωση - απάντηση στον δήμαρχο Βέροιας εξέδωσε ο πρόεδρος των Αστικών Παύλος Παυλίδης, δίνοντας συνέχεια στην μεταξύ τους αντιπαράθεση. Στην δήλωσή του αναφέρει: "Είναι αδιανόητο να αδιαφορείτε ως Δήμαρχος για μια στάση εργασίας ενός από τους πιο ιστορικούς φορείς της πόλης και τα προβλήματα της συγκοινωνίας και να προσπαθείτε με την προσωπική επίθεση σε εμένα να καλύψετε την ειρωνεία σας προς τους εργαζόμενους. Και δυστυχώς από Δευτέρα ξανακλείνετε κι άλλον δρόμο κι όλοι αναρωτιούνται πως λέτε ότι «τιμάτε και σέβεστε τους εργαζόμενους»! Όλοι αναρωτιούνται γιατί αυτές οι διαβάσεις δεν έγιναν όταν γινόταν η ανάπλαση και τώρα ταλαιπωρείτε η πόλη. Κι εδώ και δυο μήνες με τις κυκλοφοριακές αποφάσεις σας έχετε «τρελάνει» την πόλη και τους επαγγελματίες.

Αυτό το ύφος εξουσίας επιλέξατε; Δεν θέλετε να συμπορευτείτε για τα προβλήματα της πόλης και τις ανάγκες της ; Έχετε απομακρύνει τόσους από δίπλα σας!

Το να λέτε ότι είστε απλοί διαχειριστές των έργων που έφερε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή κι ότι γι αυτά «φταίνε» αυτοί που τα ψήφισαν και να παρουσιάζεται ότι τρία χρόνια τώρα ότι συζητιόταν μπροστά σας, εσείς δεν ξέρατε, δεν βλέπατε, δεν ακούγατε κι ήρθατε από το μηδέν είναι το λιγότερο ευθυνοφοβία. Πάντως να γνωρίζετε ότι με τον Αντιδήμαρχο σας τον κ. Λαζαρίδη και με την πρώην Δήμαρχο, έχουμε αλλάξει πολλές στροφές, πολλά στενέματα της ανάπλασης. Δεν κάναμε μικροπολιτική, ούτε φτηνή πολιτική.

Το να θέλετε να απαλλάξετε την θητεία σας από αποφάσεις, ενέργειες κι επιλογές και να τα ρίξετε όλα στο παρελθόν ή σε αρχικές ψηφοφορίες έγκρισης και αρχικούς σχεδιασμούς έργων, δείχνουν μια σκοπιμότητα.

Δυστυχώς συνεχίζεται την γνωστή τακτική «πριονίσματος» των τέως συναδέλφων μου τα τελευταία χρόνια κι αυτό που συνέβαινε στους διαδρόμους.... Δηλαδή ότι για «όλα φταίνε οι προηγούμενοι». Και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε! Γιατί κάποιοι κοιτούσαν να εργαστούν για την πόλη και σήμερα περπατανε και καμαρώνουν για ότι έκαναν, την ίδια ώρα που δεν είχαν χρόνο να ασχοληθούν με....τετοια.

Στα επιχειρήματα σας απαντώ ότι:

  • Η ρωμαϊκή οδός ανήκει στα προτερήματα της πόλης κι όχι στα προβλήματα. Αυτό μπορεί να το δει όποιος έχει στόχους και όνειρα για την πόλη. Τα ψευτοδιλήμματα για υποχρεωτική μονοδρόμηση είναι κοντόφθαλμες σκέψεις.
  • Διορθώστε κύριε τις ατέλειες του έργου της ανάπλασης κι αφήστε τα άλλοθι. Μην τιμωρείτε την πόλη με εγωισμούς. Το έργο ξεκίνησε δυο χρόνια μετά την έγκριση, το 2012 επί θητείας σας κι έχετε κάνει του κόσμου τις αλλαγές! Έχετε ψηφίσει περί τις 20 αποφάσεις Δημ. Συμβουλίου για την ανάπλαση και κάνετε πως δεν ξέρετε τίποτα για όλα αυτά, λες και δεν ήσασταν στην αίθουσα του Δημ. Συμβουλίου ή δεν ψηφίσατε κάτι από όλα αυτά! Και τελικά είπατε ποτέ κάτι για την ανάπλαση ή σας εμπόδιζε κάτι να μιλήσετε ή τα βρίσκατε όλα τέλεια;
  • Πάντα και σε κάθε έργο, από τον αρχικό σχεδιασμό μέχρι την υλοποίηση του υπάρχουν αλλαγές. Ως μηχανικός γνωρίζετε και τον τρόπο και τις διαδικασίες. Θέλετε να σας θυμίσω που και ποιες ψηφήσατε; Γιατί άραγε το αποκρύπτεται;
  • Αφετηρία έχουμε εδώ και 35 χρόνια. Τα έγγραφα μας το αποδεικνύουν. Το ξέρει όλη η Βέροια. Καμία απόφαση οποιουδήποτε δεν μπορεί να καταργήσει οποιαδήποτε απόφαση εκδόθηκε βάσει Νόμου. Ο νόμος λέει ότι μόνον τα Αστικά παρκάρουν πάνω στο πεζοδρόμιο. Γι αυτό και το πεζοδρόμιο έγινε έτσι χαμηλό και επί θητείας σας. Δεν ζητάμε νέα αφετηρία κύριε. Προσδιορισμό ζητάμε και μένει να αποφασιστεί από το Δημ. Συμβούλιο. Σας ενημέρωσε και η Τροχαία σχετικά. Εσείς ο ίδιος μου είπατε ότι το θέλετε. Μένει να το αποδείξετε. Γιατί οι πράξεις και το αποτέλεσμα είναι αυτές που τελικά κρίνουν το τι θέλουμε πραγματικά.

Και τώρα να πούμε και κάποιες ιδιαίτερες αλήθειες. Δηλαδή ότι :

1. ΕΣΕΙΣ ήσασταν Αντιδήμαρχος τρία χρόνια και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής που αποφάσιζε για ΟΛΑ στον Δήμο. Άρα τα γνωρίζετε όλα από κοντά....κι ενεργά.
2. ΕΣΕΙΣ υλοποιείτε την ανάπλαση κι ΕΣΕΙΣ θα παραλάβετε το έργο της ανάπλασης κι όλες τις αλλαγές.
3. ΕΣΕΙΣ ήσασταν Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και υπεύθυνος για την μεταφορά των αφετηριών των ΚΤΕΛ
4. ΕΣΕΙΣ ψηφίσατε την κυκλοφοριακή μελέτη με μονοδρομήσεις ακόμα και μετά την βόλτα με το λεωφορείο κι ας διαφώνησαν οι πάντες.
5. ΕΣΕΙΣ σήμερα έχετε στην Δημοτική σας ομάδα συμβούλους που ψήφισαν τα έργα. Τους λέτε δηλαδή ότι πρέπει να ντρέπονται που τα ψήφισαν;
6. ΕΣΕΙΣ ψηφίσατε στην γέφυρα Κουσιου να δώσετε σ τον εργολάβο χρήματα, όταν όλοι έλεγαν ότι θα φύγει. ΕΣΕΙΣ τότε ήσασταν «οι παντελονατοι» και τον κρατήσατε και του δώσατε και τα χρήματα. Τελικά τότε ήσασταν «παντελονατοι» και ψηφίζατε όπου θέλατε και υποστηρίζατε, ενώ τώρα είναι τα στραβά της πρώην δημοτικής αρχής που ψήφιζε να γίνουν τα έργα ;

Όταν εγκρίθηκε η ανάπλαση, ο συγκοινωνιολόγος είπε για την βόλτα με το λεωφορείο για να «ανοίξουν» οι στροφές στα σχέδια και να διανοιχτούν οι δρόμοι κι εγώ στην τοποθέτηση πλην όλων των άλλων, όταν αναφέρθηκα για την αφετηρία αναφέρθηκα στην κατάργηση της θέσης στάθμευσης μόνο με την απομάκρυνση των αφετηριών που συζητιόταν τότε (μοναδική θέση στάθμευσης του αρθρωτού λεωφορείου). Η παραπληροφόρηση ή η διαστρέβλωση της αλήθειας δεν είναι ορθός δρόμος.

Κύριε Δήμαρχε είστε αδιάβαστος ; Διαβάστε τα πρακτικά. Εκτίθεστε.

Υ.Γ. Ακόμα και σήμερα χαίρομαι που υλοποιείτε έργα που ψήφισα ή που έφερα ΕΓΩ στον Δήμο. Ακόμα προχθές τελειώνετε το έργο με τα απορριμματοφόρα, ακόμα σήμερα βγάλατε προκήρυξη για το έργο στον αθλητισμό που μόνο δυο πόλεις στην Ελλάδα πήραν (Βέροια, Λάρισα). Μακάρι να κάνετε περισσότερα, αλλά εσάς σας ήρθε έγκριση για 20 γυμναστές (που ψήφισα εγώ πάλι!) κι εσείς πήρατε μόνο 14ή 16. Προφανώς καταπολεμώντας την ανεργία ή εξυπηρετώντας τους πολίτες, να υποθέσω!!! Εδώ σας ήρθε απορριπτικό και για άλλο έργο (τηλεπρόνοια) που είχα φέρει στον Δήμο και ούτε ενεργήσατε για κάτι και το χάσατε! Και ξέρετε τι συμβαίνει όταν αδιαφορείτε για Ευρωπαϊκά έργα και πως τιμωρείτε η πόλη μετά; Και πως λειτουργούν αυτοί που έδωσαν έργα στην πόλη μας κι όχι σε άλλες πόλεις, αλλά μετά η πόλη μας τους γύρισε την πλάτη ; Φροντίστε για την πόλη λοιπόν και εργαστείτε γι αυτό. Εγώ ότι λέω το κάνω. Κι είμαι παρών όπως το δήλωσα".