Παπαδόπουλος: "Επέκταση της ανακύκλωσης με γυάλινες συσκευές"

papadopoulos

Ο Δήμος Βέροιας σε συνέχεια της μακροχρόνιας προσπάθειας για τομές στην ανακύκλωση και σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.) Α.Ε., εγκαινιάζουν ένα επιπλέον ρεύμα συλλογής γυάλινων συσκευασιών (με μπλε κώδωνες), παράλληλα με το υφιστάμενο ρεύμα του μπλε κάδου.

"Ήδη εγκαταστάθηκαν σε διάφορα σημεία στο δήμο μας, κοντά σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε κεντρικά σημεία, πλαστικοί μπλε κώδωνες, με στόχο να ενισχυθεί η ανακύκλωση γυαλιού, ιδίως με τη συλλογή γυάλινων αντικειμένων από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και από κάθε πολίτη που έχει ένα γυάλινο αντικείμενο το οποίο δεν χρειάζεται πλέον.

Η επέκταση της ανακύκλωσης με ένα νέο «ρεύμα» για τις γυάλινες συσκευασίες γίνεται χωρίς κόστος για το Δήμο Βέροιας, καθώς τους κώδωνες συλλογής γυαλιού και την αποκομιδή των υλικών με ειδικό μηχάνημα θα παρέχει η Ε.Ε.Α.Α. Α.Ε. Μάλιστα, κλιμάκιο της Ε.Ε.Α.Α. Α.Ε. μαζί με στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου θα πραγματοποιήσουν από κοινού ενημέρωση στο επόμενο διάστημα, προς τους καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος, που διαθέτουν μεγάλο όγκο γυάλινων αντικειμένων προς ανακύκλωση.

Οι μπλε κώδωνες για την ανακύκλωση γυαλιού τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία της πόλης μας και η προσπάθεια αυτή θα συνεχισθεί και στα λοιπά «ρεύματα» ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή εξασφαλίζοντας οικονομία και συγκέντρωση καθαρότερου και ποιοτικότερου υλικού" αναφέρει σε δήλωσή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος.