Σχόλια για την επέτειο της Χούντας, κόντρες και καθημερινότητα στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Στο θέμα της επετείου της 21ης Απριλίου αναφέρθηκε μόνο στην προ ημερήσιας τοποθέτησή του ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης. «Αύριο είναι η 48η επέτειος από την κατάλυση της Δημοκρατίας. Κάποιοι "πεφωτισμένοι" προέβησαν στις γνωστές κινήσεις για να προστατέψουν την χώρα από τον κομμουνισμό. Σήμερα, υπάρχουν κάποια σταγονίδια αλλά δεν μπορούν να φέρουν την χώρα σε εκείνη την κατάσταση. Σήμερα περνάμε μια κρίση αλλά ενωμένοι πρέπει να την ξεπεράσουμε και να πάμε την χώρα μπροστά» είπε ο δήμαρχος.

«Συμφωνώ με τον δήμαρχο, αυτό που συνέβη τότε ήταν πολύ κακό. Μετά την μεταπολίτευση, οι πολιτικοί άλλα υπόσχονται και άλλα κάνουν. Η Δημοκρατία είναι καλή όταν λειτουργεί» σχολίασε ο Κώστας Καραπαναγιωτίδης.

«Σήμερα σε συνθήκες Δημοκρατίας δεν λειτουργεί το συμβούλιο όπως λειτουργεί. Ευθύνη έχει ο δήμαρχος ο οποίος δείχνει αλαζονική συμπεριφορά μη δίνοντας εμπεριστατωμένες απαντήσεις» επιτέθηκε ο Γιάννης Παπαγιάννης.

«Η οριστική καταδίκη της Χρυσής Αυγής θα είναι ένας φόρος τιμής για την επέτειο της Χούντας» πρόσθεσε ο Γιώργος Μελιόπουλος.
«Η δημοκρατία έχει μεγάλες αγκαλιές, για να αγκαλιάζει και άτομα σαν το κ. Παπαγιάννη, ο όποιος μέσα στην συνεδρίαση είπε "θα σας σκίσω"» συμπλήρωσε ο Δήμαρχος.

«Στο Μακροχώρι υπάρχει πρόβλημα στους δρόμους. Μετά το έργο της αποχέτευσης, δημιουργήθηκε μεγάλες ζημιές στους δρόμους». Υπάρχει ένα έργο ύδρευση κι ένα αποχέτευσης στο Μακροχώρι. «Με την κατασκευή της αποχέτευσης, δημιουργήθηκαν προβλήματα στους δρόμους. Έχουμε ξεκινήσει από την Δεύτερη μέρα του Πάσχα τις παρεμβάσεις και σύντομα θα είμαστε σε καλό επίπεδο» απάντησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Βέροιας Νίκος Μωυσιάδης.

Μια σειρά από γνωστά ερωτήματα επανέλαβε ο Γιάννης Παπαγιάννης. «Υπάρχουν έτοιμες μελέτες, από τους Καποδιστριακούς δήμους και μένουν ανεκμετάλλευτες. Ποιες είναι αυτές; Ποιες δίκες εκκρεμούν στον δήμο; Που βρίσκεται το θέμα με τις απαλλοτριώσεις. Θέλουμε λίστα με τις περιπτώσεις που εκκρεμούν. Γιατί δεν έγινε πραγματογνωμοσύνη για το κολυμβητήριο; Γιατί δεν ενημέρωσε το Σώμα ο δήμαρχος για την επίσκεψη του Αλβανού Πρέσβη; Ποια έργα απεντάχθηκαν, πόσα χρήματα χάθηκαν, πόσες θέσεις εργασίας και ποιος έχει την ευθύνη;» ρώτησε ο κ. Παπαγιάννης. Κάποια θέματα απαντήθηκαν από τους αντιδημάρχους. «Ας μας πει ο κ. Παπαγιάννης ποιες μελέτες υπάρχουν και μένουν στα ντουλάπια και δεν εκμεταλλεύονται. Ας μας πει ποιες είναι. Το κολυμβητήριο είναι παγωμένο λόγω έλλειψης χρηματοδότησης. Περιμένουμε χρηματοδότηση για να συνεχιστεί το έργο.» σχολίασε ο Άρης Λαζαρίδης. «Απεντάχθηκαν δυο μεγάλα έργα της ΔΕΥΑΒ, 2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ήταν ώριμα, με υπογραφή του κ. Βούτση. Εμείς ήμασταν έτοιμοι να δημοπρατήσουμε» είπε ο κ. Μωυσιάδης.

Τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης και μελέτη για την κατασκευή εμπορικού αεροδρομίου στο Μακροχώρι για μεταφορά των αγροτικών προϊόντων πρότεινε ο Νίκος Μπέκης.

Να υπάρχει ενημέρωση των πολιτών από την υπηρεσία, για το πρόγραμμα της ανθρωπιστικής κρίσης και άμεσα η Εγνατία να λάβει μέτρα για ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων πρότεινε ο Αντώνης Μαρκούλης.
«Δημιουργήθηκε χάος με την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων. Θα πρέπει οι αστυνομικές αρχές να λάβουν μέτρα και εμείς να κάνουμε μια συνάντηση με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων για να σταματήσει το φαινόμενο» σχολίασε ο Αντώνης Μαρκούλης. «Ο κ. Μαρκούλης δεν διάβασε τον κανονισμό για τα τραπεζοκαθίσματα. Ο κανονισμός θα μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα γιατί δεν πήρε την έγκριση από την Αποκεντρωμένη. Όταν εγκριθεί, θα εφαρμοστεί» απάντησε ο Αντώνης Μαρκούλης.

Θέματα της Βεργίνας έθεσε η Πετρούλα Παπαδήνα: «Η εικόνα που παρουσιάζει στον επισκέπτη η Βεργίνα είναι τραγελαφική. Η πλατεία της Βεργίνας έχει παραληφθεί; Χρειάζονται παρεμβάσεις και διορθώσεις στις εισόδους της Βεργίνας. Μπορεί να αυξηθούν οι αίθουσες του Ιατρείου; Θα μπορούσαμε να οργανώσουμε εκδηλώσεις στην περιοχή Πλατανάκια της Βεργίνας» ρώτησε. «Στην Βεργίνα, η πλατεία κατασκευάστηκε επί Μελιόπουλου, δεν παραλήφθηκε. Θα πρέπει να γίνει παρέμβαση τώρα. Στεγάσαμε το Ιατρείο στο Δημαρχείο και εξοικονομήσαμε 500 ευρώ το μήνα. Μπορούν να γίνουν εκδηλώσεις στα Πλατανάκια» απάντησε ο Άρης Λαζαρίδης.

«Υπάρχει πρόβλημα με τα νεκροταφεία. Τι έχει σκοπό να κάνει η Δημοτική Αρχή;» ρώτησε η Σοφία Ελευθεριάδου. «Υπάρχει ένα ζήτημα με την διαχείριση των κοιμητηρίων. Προσκαλούμε όποιος έχει συγγενή θαμμένο χρόνια, να προσέλθει στον δήμο για να ρυθμίσει την εκταφή. Αλλιώς θα προχωρήσουμε στα νόμιμα. Πριν χρόνια έγιναν ενέργειες για νέα νεκροταφεία αλλά δεν προχώρησαν διότι είχε πρόβλημα με τον υδροφόρο ορίζοντα. Ξεκίνησε και πάλι η διαδικασία ανεύρεσης χώρου» απάντησε ο Βασίλης Παπαδόπουλος.

«Υπάρχει καθίζηση στην οδό Κονίτσης. Θα βρίσκουν τα λεωφορεία κάτω σε λίγο» είπε ο Μιχάλης Σουμελίδης. «Στην Κονίτσης υπάρχει συνέχεια πρόβλημα. Σκεφτόμαστε να κάνουμε πρώτα σκυροδέτηση και μετά ασφαλτόστρωση. Το ξέρουμε το θέμα» απάντησε ο Άρης Λαζαρίδης.

«Να λυθεί το πρόβλημα με τον ηλεκτροφωτισμό του γηπέδου Τριλόφου» ζήτησε ο Μιχάλης Σουμελίδης. «Έχουμε βρει λύση για το γήπεδο του Τριλόφου» απάντησε ο Θεόφιλος Κορωνάς.