tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ηλεκτρικά μηχανάκια ή ηλεκτρική μοτοσυκλέτα: τί είναι καλύτερο για την πόλη;

Το τελευταία χρόνια έχουν μπει στη ζωή μας για τα καλά διάφοροι τύποι ηλεκτρικών οχημάτων όπως οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, τα ποδήλατα και τα σκούτερ για πιο μικρές ηλικίες. Τα συναντάμε πλέον παντού στην καθημερινότητά μας και αυτό είναι το μόνο παρηγορητικό, γιατί στα μεγάλα αστικά κέντρα η στροφή στα ηλεκτρικά οχήματα μόνο όφελος μπορεί να επιφέρει για το περιβάλλον και τους κατοίκους των πόλεων.

Τα ηλεκτρικά μηχανάκια παρέχουν μεγάλη διευκόλυνση στις καθημερινές μετακινήσεις μειώνοντας παράλληλα τις εκπομπές καυσίμων. Ο καθαρός αέρας, συμβάλλει στη μείωση των προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με τη ρύπανση. Η ηχορύπανση επίσης μειώνεται, δημιουργώντας ένα ήρεμο περιβάλλον αστικής διαβίωσης. Τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν ενσωματωθεί στις έξυπνες πόλεις συμβάλλοντας σε πιο αποτελεσματικά και βιώσιμα αστικά περιβάλλοντα. Επίσης, τα ηλεκτρικά οχήματα είναι πιο ευέλικτα από τα συμβατικά, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στις πόλεις.

Άλλα πλεονεκτήματα που έχουν τα ηλεκτρικά μηχανάκια και μοτοσυκλέτες είναι και το χαμηλό κόστος συντήρησης. Το οχήματα αυτά δεν διαθέτουν μηχανικά μέρη όπως τα κλασικά μηχανάκια ή οι μηχανές που έχουν βενζινοκινητήρα και χρειάζονται συνεχόμενο service και ανταλλακτικά. Τα μηχανικά τους μέρη είναι ελάχιστα, για αυτό και όγκος τους μπορεί να είναι περιορισμένος και πιο ελαφρύς. Αυτό συμβάλλει και στη γρήγορη επιτάχυνση αλλά και στο ότι καταναλώνουν όλη την ηλεκτρική ενέργεια που διαθέτουν για να κινηθούν. Σε αντίθεση τα οχήματα που κινούνται με καύσιμο για να αποκτήσουν την κινητική ενέργεια που χρειάζονται πρέπει να καταναλώσουν περισσότερο καύσιμο. Μόνο το 70% του καυσίμου χρησιμοποιείται για να κινηθεί ένα κλασικό όχημα με βενζίνη ή πετρέλαιο. Αυτό μεταφράζεται σε εξοικονόμηση καυσίμου και καλύτερη ενεργειακή απόδοση.

Το μόνο αρνητικό είναι η αυτονομία που διαθέτουν τα ηλεκτρικά μηχανάκια και μηχανές, που σε περίπτωση γεμίσματος της μπαταρίας θα πρέπει ο αναβάτης να περιμένει αρκετή ώρα για να συνεχίσει το ταξίδι του. Βέβαια, μέσα στην πόλη η μετακίνηση είναι πιο εύκολη ακόμα και με μία φόρτιση, κάτι που εξαρτάται και από τη δομή της πόλης και από τους δρόμους που θα πρέπει να κινηθεί το όχημα. Προς το παρόν, ο χρόνος για την φόρτιση μιας μπαταρίας δεν έχει μειωθεί, στο μέλλον όμως περιμένουμε νέου τύπου μπαταρίες που η φόρτιση δεν θα ξεπερνά το ένα με δύο λεπτά.

Οι ηλεκτρικές μηχανές και τα μηχανάκια μπορούν να  διανύσουν μεγαλύτερη απόσταση από ότι ένα απλό σκούτερ. Συνήθως έχουν την ίδια αυτονομία με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Για κάποιον που μετακινείται συνέχεια μέσα στην πόλη, ένα ηλεκτρικό μηχανάκι θα του παρέχει μεγάλη ευκολία στο παρκάρισμα, χωρίς να καθυστερεί  πίσω από τις ατελείωτες ουρές αυτοκινήτων.

Ένα άλλο πλεονέκτημα που έχουν οι ηλεκτρικές μηχανές είναι ότι μπορούν να μετακινούνται εύκολα σε ανηφόρες που ένα απλός σκούτερ δυσκολεύεται να ανέβει.

Ποιο είναι καλύτερο για την πόλη;

Η απάντηση στο ερώτημα εξαρτάται από τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του κάθε αναβάτη. Για όσους αναζητούν ένα οικονομικό και ευέλικτο όχημα για μετακίνηση στην πόλη, τα ηλεκτρικά μηχανάκια είναι μια καλή επιλογή. Είναι εύκολα στο παρκάρισμα και στην οδήγηση και μπορούν να κινηθούν άνετα μέσα στην κυκλοφοριακή συμφόρηση. Τέλος, αν θέλουμε κάτι ελαφρύ και να έχουμε την ευκολία να το παίρνουμε μαζί μας, ακόμα και στο μετρό ή το τρένο, τότε ένα scooter μπορεί να είναι μία δεύτερη επιλογή για την μετακίνησή μας στην πόλη.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69