tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Με πορεία και συγκέντρωση η δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων για τη μάχη της Νάουσας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις στη Νάουσα που έγιναν με αφορμή τη νικηφόρα μάχη που έδωσε ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας για την κατάληψη της πόλης στις 11-14/1/1949.

Η δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων ξεκίνησε με πρωινό περίπατο και ανάβαση στο ύψωμα του Αη Λιά απ΄ όπου φαίνεται όλο το πεδίο των μαχών. Το ιστορικό της μάχης παρουσίασε ο Γιώργος Ζοπουνίδης μέλος της Τοπικής Επιτροπής Ημαθίας του ΚΚΕ.

Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι με πορεία κατευθύνθηκαν στα νεκροταφεία όπου υπάρχει το μνημείο για τους νεκρούς μαχητές του ΔΣΕ. Εκεί ο Θωμάς Ψαρογιάννης μαζί με δύο νεολαίους της ΚΝΕ παρουσίασαν αποσπάσματα από τα Δελτία Ειδήσεων του ραδιοσταθμού "Ελεύθερη Ελλάδα", οργάνου της Προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης, που αναφέρονταν στη μάχη της Νάουσας. Η τελετή έκλεισε με το "Επέσατε θύματα".

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης που κατέληξε στην κεντρική πλατεία όπου και έγινε η κεντρική πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον Χρηστο Κυγιάκη μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και γραμματέα της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το προσκλητήριο των μαχητών που έπεσαν στη μάχη της Νάουσας, με το τραγούδι "τα οχυρά της Νάουσας" να ακούγεται από τα μεγάφωνα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69