tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Αντιμετώπιση Χωρισμού

Τίτλοι τέλους. Είσαι στο σημείο στο οποίο η κοινή σας πορεία έχει πλέον τελειώσει. Τι πρέπει να κάνεις για να αντιμετωπίσεις το πέρας μίας περιόδου της ζωής σου και τις συνήθειες που αυτή αναπόφευκτα έχει φέρει μαζί; Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για την αντιμετώπιση του χωρισμού;

Διάβασε όλα τα άρθρα για τον χωρισμό εδώ.

Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεράσεις το τέλος της σχέσης με τον πρώην σου είναι να ξεγελάσεις τον εαυτό σου βγαίνοντας έξω, δουλεύοντας περισσότερες ώρες, αναζητώντας άμεσα ένα καινούργιο σύντροφο. Είναι ωστόσο αυτό αρκετό;

Ο πατέρας μου συνήθιζε να λέει πως όταν κάτι τελειώνει άστο να φύγει και μην γυρίζεις πίσω. Η παραπάνω φράση κρύβει μέσα της μία αλήθεια που εμπεριέχει τη σοφία της παλιότερης γενιάς.

Αποδοχή.Μία λέξει που αποτελεί το κλειδί για να αντιμετώπισης αποτελεσματικά το χωρισμό. Πολλές από τις ενέργειες που συγκαταλέγονται στις λίστες με όσα πρέπει ή δεν πρέπει να κάνεις προκειμένου να ξεπεράσεις το γεγονός ότι δεν είσαι πλέον μαζί με το ταίρι σου έχουν να κάνουν με την αποδοχή. Άλλες φορές την έχουν ως στόχο, άλλες πάλι έρχονται ως αποτέλεσμα αυτής. Έτσι το να αποφύγεις να έρθεις σε επαφή με τον πρώην σου για παράδειγμα κάνει απλά πιο εύκολο να αποδεχτείς το γεγονός ότι χώρισες.

Αν νοιώθεις θλίψη για αυτό δεν είναι κάτι κακό.Αντίθετα είναι φυσιολογικό. Κλάψε αν νοιώθεις ότι θέλεις να το κάνεις. Σκέψου όμως αυτό: ‘Όσο περισσότερο παλεύεις αυτό το γεγονός τόσο μεγαλώνεις τη θλίψη που νοιώθεις.

Τι πρέπει να κάνεις λοιπόν;

Ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να αντιμετωπίσεις το χωρισμό έχει να κάνει με τον ίδιο σου τον εαυτό και αυτό είναι το σημείο στο οποίο θα πρέπει να επικεντρωθείς. Οι επιφανειακές λύσεις έχουν συνήθως και επιφανειακά αποτελέσματα. Θα βρεις πολλές συμβουλές για τον τρόπο με τον οποία θα πρέπει να διαχειριστείς αυτή την περίοδο της ζωής σου. Σωστές συμβουλές. Θα πρέπει ωστόσο να τις προσαρμόσεις σε εσένα. Στις ανάγκες και τα θέλω σου.

Σε πολλές περιπτώσεις αυτό μπορεί να μην είναι τόσο δύσκολο. Βρες καινούργια ενδιαφέροντα για παράδειγμα. Είναι πραγματικά τόσο πολλά πράγματα που μπορείς να κάνεις ώστε να βρεις τι είναι αυτό που πραγματικά σε γεμίζει. Αν ωστόσο ξοδεύεις το χρόνο σου απλά για να μην σκέπτεσαι είναι λάθος. Αν το κάνεις γιατί πραγματικά σε ευχαριστεί, τότε ναι συνέχισέ το.

Σε πολλούς έχει λειτουργήσει εξαιρετικά η παρακάτω άσκηση. Γράψε σε ένα χαρτί προτερήματά σου. Από κάτω συμπλήρωνε κάθε μικρό στόχο που πετυχαίνεις. Μπορεί ωστόσο εσένα να μην σου κάνει κάτι τέτοιο. Βρες κάτι άλλο το οποίο θα σε βοηθήσει να δώσεις αξία στον εαυτό σου. Από την άλλη μπορεί καν να μην το χρειάζεσαι.

Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Αντίστοιχα ο χωρισμός δεν είναι απαραίτητο ότι βιώνεται πάντα με τον ίδιο τρόπο. Μπορούμε ωστόσο να συνοψίσουμε τη διαδικασία αντιμετώπισης του χωρισμού σε τρία βασικά πράγματα:

  • Αποδέξου το γεγονός ότι χώρισες

  • Κάνε πράγματα τα οποία έχουν ως στόχο να βελτιώσουν τον εαυτό σου

  • Ζήτα τη στήριξη των φίλων σου και της οικογένειάς σου

Διάβασε το άρθρο:δέκα τρόποι να ξεπεράσεις τον πρώην σου

Διάβασε όλα τα άρθραγια την επανασύνδεση.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69