tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ενημέρωση για την ψυχοκοινωνική & ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη των παιδιών πραγματοποιήθηκε στο σχολείο Στενημάχου

Τη Δευτέρα, 8 Μαΐου οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς του σχολείου Στενημάχου είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία- συζήτηση από την γνωστή σχολική ψυχολόγο, αναπλ. προισταμένη του ΚΕΕΔΥ, κ. Ειρήνη Αναγνώστου, την οποία διοργάνωσε το σχολείο.

Θέμα της: « Τεχνικές για την αποτελεσματική ψυχοκοινωνική & ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη των παιδιών: Συνεργασία εκπαιδευτικών – γονέων». Την κ. Αναγνώστου προλόγησε η Δ/ντρια του Σχολείου κ. Ε. Μιχαηλίδου, η οποία αναφέρθηκε στο πλούσιο βιογραφικό της και στο σημαντικό ρόλο που επιτελεί με το να βρίσκεται πάντα στο πλευρό των εκπαιδευτικών και των γονέων.

Η κ. Αναγνώστου, με τον δικό της άμεσο τρόπο, μίλησε για την ψυχολογική κατάσταση των παιδιών από τη γέννηση τους και κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Νηπ/γείο και το Δημοτικό Σχολείο και τον καθοριστικό ρόλο της οικογένειας και του σχολείου στην ανάπτυξή τους. Για τις αλλαγές στην καθημερινότητα του παιδιού με την είσοδό του στη σχολική ζωή, για τις σχέσεις με τα αδέρφια και τους φίλους, για τις αποτελεσματικές τεχνικές υποστήριξης των παιδιών από τον κοινωνικό τους περίγυρο, με σημαντικότερη την ανάπτυξη της ικανότητάς μας ν’ ακούμε πολύ τα παιδιά μας και να μιλούμε λιγότερο και τέλος τη σημασία που έχει η συνεργασία εκ/κών και γονέων στην κοινωνικοποίηση των παιδιών.

Στο τέλος της συνάντησης οι γονείς απευθύνθηκαν στην κ. Αναγνώστου, η οποία με προθυμία απάντησε στα ερωτήματα και τους προβληματισμούς τους.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69