tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας διοργανώθηκε στην Βέροια (φωτογραφίες, βίντεο)

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Μαρτίου, στην πλατεία Δημαρχείου Βέροιας.

Την σημερινή ημέρα, παρά τις αντίξοες συνθήκες, επέλεξαν τα μέλη της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Βέροιας, ώστε να τιμήσουν την μνήμη των γυναικών που αγωνίστηκαν διεκδικώντας ισότητα. Μία ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα, που θα είχε εκλείψει εάν υπήρχαν η συνεργασία, η συνύπαρξη, η συνυπευθυνότητα και ο σεβασμός.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Αντιδήμαρχος Παιδείας και πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας Συρμούλα Τζήμα, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Γεωργία Μπατσαρά, η ψυχολόγος των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Παρασκευή Αγγελή, η εκπρόσωπος του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης Έρασμος Μαργαρίτα Δαμιανίδου, ο διευθυντής του 1ου Εκπαιδευτικού Κέντρου Νίκος Ουσουλτζόγλου, ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Δημήτρης Πυρινός και ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας Δημήτρης Τσανακτσίδης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μαθητές και μαθήτριες σχολείων της Βέροιας (3ο Δημοτικό Σχολείο, 7ο  Δημοτικό Σχολείο, 1ο ΕΠΑΛ, 1ο Ε.Κ.), οι οποίοι παρουσίασαν ζωγραφιές, εικαστικά δημιουργήματα και φωτογραφίες μεταφέροντας το μήνυμα για ισότητα.

Μετά τους χαιρετισμούς προβλήθηκε βίντεο που επιμελήθηκε η Επιτροπή Ισότητας Δήμου Βέροιας, με θέμα πέντε γυναίκες που διαπρέπουν σε παραδοσιακά «ανδροκρατούμενα» επαγγέλματα στην πόλη μας, ανατρέποντας έμφυλα στερεότυπα και προκαταλήψεις, οι οποίες μίλησαν για τις προκλήσεις και την εμπειρία από το χώρο εργασίας τους. Παράλληλα, οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν στην οθόνη 12 γυναίκες, γεννημένες τους 12 μήνες του χρόνου, που χάρη  στο ταλέντο, το δυναμισμό και τον καινοτόμο τρόπο σκέψης τους άφησαν το στίγμα τους στην ιστορία.

Παράλληλα, μέλη των φορέων - συλλόγων που συμμετείχαν στην δράση μοίρασαν στους πολίτες ενημερωτικό υλικό, με τις χρήσιμες πληροφορίες που ίσως χρειαστεί οποιαδήποτε γυναίκα.

Η δράση θα συνεχιστεί και το απόγευμα από τις 18:30-20:30, όπου μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων της πόλης συνοδευόμενοι από τους γονείς τους μπορούν να φέρουν ένα έργο τους με θέμα τη γυναίκα.

Η δράση υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Βέροιας.

Μέλη της Επιτροπής Ισότητας:

Τζήμα Συρμούλα (Πρόεδρος), Διαμάντης Στέργιος, Αγγελή Παρασκευή, Τσαπαροπούλου Ευθυμία, Φωστηροπούλου Γεωργία, Πλιάτσικα – Τσιπουρίδου Αθηνά,. Κουφάκη Λαμπρινή, Αναγνώστου Ειρήνη, Καραβασίλης Αντώνιος.

Συνδιοργανωτές της δράσης ήταν οι παρακάτω φορείς:

Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Βέροιας

Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας

Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ»

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Βέροιας

Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας

Ένωση Γονέων Δήμου Βέροιας

Με την υποστήριξη των:

Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας

ΕΠΑΛ Βέροιας-Ε.Κ.Βέροιας

ΠΑΕ ΝΠΣ ΒΕΡΟΙΑ 2019

Επιστημονικής Ένωσης Καθηγητών Αγγλικής Ημαθίας

Την Τετάρτη 9 Μαρτίου με αφορμή την ημέρα της Γυναίκας η Ποδοσφαιρική Ομάδα ΠΑΕ ΝΠΣ ΒΕΡΟΙΑ 2019 σε συνεργασία με την Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Βέροιας θα τιμήσουν στο δημοτικό στάδιο της Βέροιας την γυναίκα με μία συμβολική κίνηση,  φορώντας μπλουζάκια με το σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας για τη Γυναίκα, πριν από την έναρξη του αγώνα πρωταθλήματος SUPER LEAGUE 2 της 23ης αγωνιστικής με την ΠΑΕ Λάρισα στις 15:30 το μεσημέρι.

Η ανάγκη για προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων και της ενδυνάμωσης των γυναικών απαιτεί τη συνεχή και συλλογική προσπάθεια, τόσο των θεσμικών φορέων, όσο και της κοινωνίας των πολιτών. Ο καθένας και η καθεμία μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία ενός κόσμου με έμφυλη ισότητα!

 

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69