tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Βέροια: Εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφία «Σπάσε τη σιωπή»

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Σπάσε τη σιωπή», την οποία διοργάνωσε και παρουσίασε το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας σε συνεργασία με την ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας και την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία (ΕΦΕ), με  αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και τη συμπλήρωση 10 χρόνων λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας κα. Γεωργία Μπατσαρά, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Αλέξανδρος Τσαχουρίδης, ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ψηφιακής Πολιτικής και Καινοτομίας κ. Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, ο βουλευτής Ημαθίας κ. Βασίλειος Κοτίδης και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας, Αρχιμανδρίτης π. Αθηναγόρας Μπίρδας.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Ισότητας των Φύλων και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων Δ. Βέροιας, κα. Συρμούλα Τζήμα, η οποία αναφέρθηκε στο 10ετές έργο του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών και τις δράσεις που υλοποιήθηκαν για τη βία κατά των γυναικών  από την Επιτροπή Ισότητας τα τελευταία χρόνια. Τόνισε τη σπουδαιότητα της εργασιακής στήριξης των ωφελούμενων γυναικών, οι οποίες, σε συνεργασία με την ΔΥΠΑ, μπορούν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας, κ. Κυριάκος Κόκκος, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τα μέλη του Συμβουλευτικού Κέντρου για τη συνεργασία, μίλησε για την ίδρυση της  Ε.Φ.Ε. το 1952, το έργο και τον σκοπό της. Η Ε.Φ.Ε. διοργανώνει εκθέσεις φωτογραφίας στο εκθεσιακό της κέντρο, αλλά και σε

συνεργαζόμενους Συλλόγους στο εσωτερικό και στο εξωτερικό και συμμετέχει σε διεθνείς εκδηλώσεις και BIENNALES, όπου έχει διακριθεί.

 Τον λόγο πήρε η ψυχολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου, κα. Έφη Τσαπαροπούλου, η οποία μίλησε για το πώς καθιερώθηκε η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Γυναικείας Κακοποίησης και ευχαρίστησε τους  φορείς και τα άτομα, που στηρίζουν διαχρονικά τη δράση του Συμβουλευτικού Κέντρου. Περιέγραψε τον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου και τις δράσεις του, τονίζοντας ότι κάθε γυναίκα που ανήκει σε ευάλωτη ομάδα μπορεί να στηριχθεί και να ενδυναμωθεί, ώστε να λάβει η ίδια τις αποφάσεις για τη ζωή της. Επίσης, αναφέρθηκε στη δράση του Συμβουλευτικού Κέντρου  από το 2014 στα σχολεία με την υλοποίηση βιωματικών προγραμμάτων για την έμφυλη βία.

Τέλος, η νομική σύμβουλος του Συμβουλευτικού Κέντρου, κα Σταυρούλα Λυμούση, μίλησε για τα στατιστικά στοιχεία της 3ης ετήσιας έκθεσης για τη βία κατά των γυναικών, υπογραμμίζοντας ότι σε μία χρονική περίοδο 11 μηνών εξυπηρετήθηκαν από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ανά την Ελλάδα 4.865 γυναίκες, επιζώσες έμφυλης βίας και πολλαπλών διακρίσεων. Ανέφερε ότι το Συμβουλευτικό Κέντρο έχει υποδεχτεί και εξυπηρετήσει σχεδόν 900 γυναίκες, έχει συνεργαστεί με 247 φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει πραγματοποιήσει πλήθος δράσεων ευαισθητοποίησης σε θέματα βίας και ισότητας των φύλων. Κλείνοντας, προέτρεψε κάθε γυναίκα που βιώνει δυσκολίες στη συζυγική ή συντροφική της σχέση, στο χώρο εργασίας της ή σε οποιοδήποτε άλλο πλαίσιο να επικοινωνήσει με το Κέντρο.

Η έκθεση «Σπάσε τη σιωπη» της Ε.Φ.Ε. θα παραμείνει στο χώρο της Αντωνειάδειας Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών έως την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου, ενώ, παράλληλα, έντυπη έκδοση της φωτογραφικής έκθεσης  θα διανεμηθεί σε φορείς και οργανώσεις.

  Ακολούθησε η θεατρική παράσταση της Εταιρείας Θεάτρου MONKS Ευριπίδου Άλκηστη,  σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαυρόπουλου, από την ΚΕΠΑ και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βέροιας σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας. Το ακατάτακτο έργο του Ευριπίδη, ιδωμένο είτε ως τραγωδία είτε ως σατιρικό δράμα, περιγράφει το αδιέξοδο της πατροπαράδοτης ανδρικής συμπεριφοράς, τις περιορισμένες επιλογές της γυναίκας και την αντίδραση (ή αδράνεια) του περίγυρου.  Το Συμβουλευτικό Κέντρο παρείχε δωρεάν εισιτήρια για την παρακολούθηση της παράστασης σε εξυπηρετούμενες γυναίκες για τις δυο παραστάσεις στις 24 και 25 Νοεμβρίου.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69