tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ομάδες γονέων με σκοπό την βελτίωση των σχέσεων μεταξύ γονιών και παιδιών

Η Ένωση Γονέων σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας «ΠΡΟΣΒΑΣΗ» δημιουργούν ομάδες γονέων με σκοπό την βελτίωση των σχέσεων μεταξύ γονιών και παιδιών.

Οι γονείς, όπως και τα παιδιά τους, βρίσκονται συχνά αντιμέτωποι με προκλήσεις και δυσκολίες, μέσα σε μία διαρκώς μεταβαλλόμενη και πολύπλοκη πραγματικότητα, που επηρεάζει σημαντικά τις σχέσεις στην οικογένεια.

Στην εποχή μας, η αβεβαιότητα, το άγχος, τα πολυδιάστατα κοινωνικά προβλήματα, δημιουργούν αδιέξοδα στα οποία αδυνατούμε να ανταπεξέλθουμε. Μέσα σε ένα κόσμο τόσο ασταθή, είναι συχνά πολύ δύσκολο για τους γονείς να αντλήσουν ικανοποίηση από τη ζωή τους, να αποκτήσουν εμπιστοσύνη και ενδιαφέρον για τον εαυτό τους και τους γύρω τους, να βρουν οι ίδιοι αλλά και να προσφέρουν στα παιδιά τους σταθερά σημεία αναφοράς, να ανταποκριθούν επαρκώς στους ρόλους που καλούνται να έχουν στην καθημερινότητα τους.

Κατανοώντας την ανάγκη στήριξης των γονέων στο δύσκολο αυτό ρόλο τους, το Κέντρο Πρόληψης και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Ημαθίας ΠΡΟΣΒΑΣΗ προτείνει τη δημιουργία ομάδων γονέων, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους γονείς:

■ Να εκφράσουν τις ανάγκες, ης επιθυμίες τους, τους προβληματισμούς τους.

■ Να μοιραστούν τις ανησυχίες τους και τις εμπειρίες τους με άλλους γονείς, να δώσουν αλλά και να λάβουν στήριξη και βοήθεια.

■ Να προσεγγίσουν τα ζητήματα που τους απασχολούν, σε ένα περιβάλλον ομάδας, με κατανόηση, αποδοχή και έμφαση στο διάλογο.

■ Να αναγνωρίσουν και να κατανοήσουν τα κίνητρα της συμπεριφοράς τους, να έλθουν σε επαφή με τα συναισθήματα τους να τα αναγνωρίσουν και να τα διαχειριστούν λειτουργικά.

■ Να ενισχύσουν την ικανότητα τους να ακούν1 ενεργητικά, να στηρίζουν συναισθηματικά τα παιδιά τους και να τα βοηθούν σε δύσκολες στιγμές.

■ Να ευαισθητοποιηθούν στην πρόληψη των εξαρτήσεων και των ψυχοκοινωνικών προβλημάτων.

Μέσα από μία ομαδική διαδικασία και μέσα από δραστηριότητες και ασκήσεις στις οποίες οι γονείς συμμετέχουν ενεργά, θα ασχοληθούμε με θέματα που αφορούν τις ανάγκες των παιδιών αλλά και των γονέων, την επικοινωνία και τους δεσμούς στην οικογένεια, τη συναισθηματική έκφραση, την αυτοεκτίμηση, τα όρια, την επίλυση συγκρούσεων, την πρόληψη της εξάρτησης από ουσίες, αλλά και νέες μορφές εξαρτήσεων, όπως το διαδίκτυο, τη σεξουαλική αγωγή καθώς και με άλλα ζητήματα που απασχολούν τους γονείς.

Για την πραγματοποίηση της ομάδας απαιτούνται τουλάχιστον 4 συναντήσεις διάρκειας 1:30 ώρας περίπου.
Ημερομηνίες πραγματοποίησης: κάθε Τετάρτη από 13/3/2024 και ώρα 17:00-18:30, στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης Κοντογεωργάκη 5, Βέροια - (πλησίον Εκκλησίας Χριστού)

Την ομάδα θα συντονίσει η Χριστίνα Τσολάκη, Ψυχοπαιδαγωγός MSc, Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου.

Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλώ επικοινωνήστε με το παρακάτω τηλέφωνο: 6937458228 Σοφία Καλτσίδου.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69