tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Η Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό σε συνέδριο που οργανώνουν το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής και το Εργαστήριο Αυτισμού του ΠΑΜΑΚ

Η Μ.Α.μ.Α θα συμμετάσχει για άλλη μια φορά ενεργά στο συνέδριο που οργανώνει το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής και το Εργαστήριο Αυτισμού-Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών και της Συμπεριφοράς του Ανθρώπου του ΠΑΜΑΚ με τίτλο'«Τεχνολογία για την Εκπαίδευση Ατόμων με Αναπτυξιακές Διαταραχές, αυτισμό σε Τυπικά, μη Τυπικά και Άτυπα Περιβάλλοντα Μάθησης».

 

Σκοπός του Συνεδρίου είναι να προβληθούν οι σύγχρονες τάσεις στη συμπεριληπτική πολιτική για τα άτομα με γνωστικές και αναπτυξιακές διαταραχές, συμπεριλαμβανομένου του αυτισμού με την αξιοποίηση των μέσων και των δυνατοτήτων της υποστηρικτικής τεχνολογίας, της ρομποτικής, της τεχνητής νοημοσύνης σε τυπικά, μη τυπικά και άτυπα περιβάλλοντα μάθησης.

Ομάδα νέων ωφελουμένων της Μέριμνας θα συμμετάσχει ενεργά μέσω ενός forum το οποίο θα είναι κομμάτι του συνεδρίου με τίτλο:

"Η ομάδα εφήβων της Μ.Α.μ.Α γίνονται συνήγοροι του εαυτού τους και παρουσιάζουν συναισθήματα και σκέψεις για το αύριο"
Οι εθελοντές /εθελόντριες φοιτητές και φοιτήτριες θα συζητήσουν με τους νέους της Μέριμνας μέσα από μια σειρά ερωτήσεων που έχουν προετοιμάσει ειδικά για τα παιδιά της ΜΑμΑ σε συνεργασία με τη διεπιστημονική επιτροπή του συλλόγου.

Η πρόεδρος του συλλόγου  και μητέρα εφήβου στο φάσμα του αυτισμού Ελένη Στεφανάκη θα συμμετέχει στο συνέδριο με τίτλο εισήγησης: "Εκπαιδεύοντας το γιο μου με σκοπό την αυτονομία και την ισότιμη ένταξη στη κοινωνία. Δυσκολίες που αντιμετωπίζω στην εκπαίδευσή του και ανησυχίες για το μέλλον. Ο δύσκολος δρόμος προς την ανεξάρτητη διαβίωση"

Το συνέδριο θα διεξαχθεί υβριδικά, δια ζώσης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Αίθουσα Συνεδρίων «Καθηγητή Ηλία Κουσκουβέλη», 1ος όροφος και εξ αποστάσεως στο σύνδεσμο https://projector-web.gr/everest/gr/autism2024, στις 29 - 30 Μαρτίου 2024 με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ευαισθητοποίηση της Κοινωνίας σχετικά με τα Άτομα με Αυτισμό (2 Απριλίου).

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69