tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Πρόβλημα διαρροής λυμάτων - Τι κίνδυνο διατρέχει η υγεία σας

Καλύμματα του νεροχύτη δεν κατεβαίνουν και το νερό επιστρέφει πίσω; Υπάρχει έντονη δυσοσμία στο σιφόνι του μπάνιου; Αν αυτά τα συμπτώματα τα έχετε συναντήσει, τότε κάποιο θέμα υπάρχει με την αποχέτευσή σας. Αυτό συμβαίνει γιατί το νερό δεν στραγγίζει σωστά με αποτέλεσμα να γυρνάει προς τα πίσω.

Όλοι, αργά ή γρήγορα θα αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα με την αποχέτευση. Ο κίνδυνος βουλώματος μπορεί να περιοριστεί μόνο με  κάποια περιοδική συντήρηση. Μια οικογένεια με μικρά παιδιά διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο να βρεθεί με βουλωμένο νιπτήρα ή μπανιέρα, επειδή τα παιδιά θέλουν μερικές φορές να πετάξουν αντικείμενα στην τουαλέτα. Άρα, όσο και να προσπαθήσετε να διατηρήσετε την αποχέτευση σας καθαρή, σίγουρα θα βρεθείτε αντιμέτωποι με εκπλήξεις.

Για τις επιχειρήσεις, ο κίνδυνος συμφόρησης των αποχετεύσεων είναι πολύ μεγάλος. Αυτό το φαινόμενο το συναντάμε συνήθως σε τουριστικές εγκαταστάσεις και ξενοδοχεία. Αυτό συμβαίνει γιατί οι επισκέπτες δεν προσέχουν και πετάνε μέσα στην τουαλέτα υγρομαντηλα και άλλα είδη περιποίησης που δεν διασπώνται με το νερό. Επιπλέον, η κουζίνα του ξενοδοχείου επιβαρύνει έντονα τις σωληνώσεις με λίπη και άλλα υπολείμματα φαγητού. Οι επαγγελματίες που ασχολούνται με αποφράξεις έχουν βρει απίθανα αντικείμενα μέσα σε μία αποχέτευση, όπως γυάλινα αντικείμενα και πλαστικά.

Πολλά σπίτια με κλειστό υπόνομο επίσης διατρέχουν κίνδυνο συχνής φραγής της αποχέτευσης, και χρειάζεται συχνά να καθαρίζουν τον υπόνομο, καλώντας υπηρεσίες με αποφράξεις. Ειδικά σε περιοχές που δεν υπάρχει δίκτυο αποχέτευσης που να οδηγεί τα λύματα σε δεξαμενές βιολογικού καθαρισμού, το φαινόμενο πλημμυράς από βουλωμένους υπονόμους είναι συχνό.

Η φραγή μίας αποχέτευσης δεν προκαλεί μόνο δυσοσμία, αλλά έχει αρνητικές συνέπειες για την υγεία των κάτοικων, όπως η εμφάνιση γαστρεντερίτιδας και άλλων αρρωστιών όπως:

Μικροβιακή μόλυνση:

  • Η συσσώρευση λυμάτων και ακαθαρσιών σε φραγμένη αποχέτευση δημιουργεί ένα ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη και πολλαπλασιασμό επιβλαβών μικροβίων και βακτηρίων.
  • Η έκθεση σε μολυσμένα νερά ή ατμόσφαιρα μπορεί να οδηγήσει σε:
  • Γαστρεντερίτιδα: Οξεία λοίμωξη του πεπτικού συστήματος με συμπτώματα όπως ναυτία, έμετος, διάρροια και κοιλιακό άλγος.
  • Δερματικές λοιμώξεις: Ερεθισμοί, εξανθήματα και μολύνσεις του δέρματος, ειδικά σε μικρά παιδιά που έρχονται σε επαφή με μολυσμένα δάπεδα ή νερά.
  • Αναπνευστικές λοιμώξεις: Η εισπνοή μολυσμένων αερίων από την αποχέτευση μπορεί να προκαλέσει βήχα, πονόλαιμο και δύσπνοια.
  • Δερματικές μολύνσεις: Ερεθισμοί, εξανθήματα και μολύνσεις του δέρματος.
  • Λοιμώξεις από τσιμπήματα εντόμων: Κίνδυνος μόλυνσης από κουνούπια που τρώνε μολυσμένο νερό.
  • Τροφική δηλητηρίαση: Κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων που έρχονται σε επαφή με πλημμυρισμένα νερά.

Επιδείνωση υφιστάμενων παθήσεων:

  • Άτομα με χρόνια νοσήματα, όπως άσθμα ή αλλεργίες, μπορεί να δουν τα συμπτώματά τους να επιδεινώνονται αισθητά λόγω της έκθεσης σε μολυσμένα αέρια και νερά.

Πρόληψη:

  • Προγραμματισμένος καθαρισμός αποχετεύσεων σε τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Χρήση κατάλληλων φίλτρων που εμποδίζουν τα λίπη να εισχωρήσουν στις σωληνώσεις
  • Άμεση αντιμετώπιση τυχόν σημείων φραγής με διάφορα αποφρακτικά υγρά.
  • Συχνό καθάρισμα σιφονιών με ζεστό νερό, σόδα και ξύδι.

Συμβουλή:

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε σοβαρό πρόβλημα με φράξιμο σωλήνων στην αποχέτευση του σπιτιού σας, απευθυνθείτε σε έναν έμπειρο υδραυλικό που ασχολείται με αποφράξεις, για την άμεση αποκατάσταση του προβλήματος.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69