tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Τελέστηκαν τα εγκαίνια του πρώτου Ιερού Παρεκκλησίου προς τιμήν του Οσίου Γερασίμου του Υμνογράφου

Το πρωί της Τρίτης, 12ης Μαρτίου 2024, τελέστηκαν τα εγκαίνια του πρώτου Ιερού Παρεκκλησίου προς τιμήν του Οσίου Γερασίμου του Υμνογράφου που βρίσκεται στο άβατο της Ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά Βεροίας.

Στην αρχή τελέστηκε ο Όρθρος στο καθολικό της Ιεράς Μονής και εν συνεχεία σύμφωνα με το τελετουργικό των εγκαινίων μεταφέρθηκαν λιτανευτικώς τα μαρτυρικά Ιερά Λείψανα στο Ιερό Παρεκκλήσιο, όπου ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων, επικεφαλής της μοναστικής αδελφότητος στην οποία ανήκει και εγκαταβιεί, εγκαινίασε τον 49ο Ιερό Θυσιαστήριο της ποιμαντορίας του.

Στην λαμπρή και συγκινητική τελετή μετείχαν οι Μητροπολίτες Γέρων Καισαρείας Θεοφύλακτος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας Ιωήλ, Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιος και ο Επίσκοπος Αμφιπόλεως Χριστοφόρος.

Προεξάρχοντος του Μητροπολίτου  Παντελεήμονος τελέστηκε ακολούθως η πρώτη Θεία Λειτουργία παρουσία μοναχών από το Άγιον Όρος και από τις μοναστικές αδελφότητες της Μητροπόλεως και ευλαβών πιστών, οι οποίοι παρακολουθούσαν τα τελούμενα από οθόνες εκτός του Ιερού Παρεκκλησίου, εξαιτίας της στενότητάς του χώρου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε μνημόσυνο για την 202η επέτειο της Μάχης της Δοβρά (12 Μαρτίου 1822) και τον απαγχονισμό του ηγουμένου της Γερασίμου.

Το Ιερό Αναλόγιο διακόνησε και λάμπρυνε ο Αρχιμανδρίτης Χερουβείμ Τσίνογλου, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, μετά χορού Ιεροψαλτών.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69