tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Δράσεις Συλλόγου Μ.Α.μ.Α για την παγκόσμια ημέρα για την ευαισθητοποίηση για τον αυτισμό

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Μ.Α.μ.Α οργανώνει δράσεις ευαισθητοποίησης και αφύπνισης για την αποδοχή του αυτισμού.

"Κόντρα σε κάθε προκατάληψη και αποκλεισμό συνεχίζουμε να προσπαθούμε την ισότιμη ένταξη των παιδιών μας στη κοινωνία. Οι δράσεις μας για άλλη μια φορά έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι στα άτομα του φάσματος" αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου.

• Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας για τον Αυτισμό, το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής και το Εργαστήριο Αυτισμού-Διάχυτων Αναπτυξιακών Διαταραχών και της Συμπεριφοράς του Ανθρώπου του ΠΑΜΑΚ, οργανώνουν Συνέδριο με τίτλο «Τεχνολογία για την Εκπαίδευση Ατόμων με Αναπτυξιακές Διαταραχές, αυτισμό σε Τυπικά, μη Τυπικά και Άτυπα Περιβάλλοντα Μάθησης».

Το συνέδριο θα διεξαχθεί υβριδικά (δια ζώσης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στις 29 - 30 Μαρτίου 2024, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ευαισθητοποίηση της Κοινωνίας σχετικά με τα Άτομα με Αυτισμό.Το σύλλογο θα εκπροσωπήσει η πρόεδρος Ελένη Στεφανάκη όπου και θα λάβει μέρος με τίτλο εισήγησης:«Εκπαιδεύοντας το γιο μου με σκοπό την αυτονομία και την ισότιμη ένταξη στη κοινωνία. Δυσκολίες που αντιμετωπίζω στην εκπαίδευσή του και ανησυχίες για το μέλλον. Ο δύσκολος δρόμος προς την ανεξάρτητη διαβίωση».Ταυτόχρονα στο συγκεκριμένο συνέδριο θα συμμετέχει και ομάδα ωφελουμένων του συλλόγου σε forum με τίτλο: "Γίνομαι συνήγορος του εαυτού μου.Οι σκέψεις για το αύριο" .Οι ωφελούμενοί  θα απαντήσουν σε ερωτήσεις που έχουν ετοιμάσει οι φοιτητές του ΠΑΜΑΚ.

Υπεύθυνοι Προετοιμασίας :Δρ Ειρήνη Αναγνώστου,επιστημονική σύμβουλος του συλλόγου,σχολική ψυχολόγος.
Ολυμπία Λαγοπούλου ,ειδική παιδαγωγός
Στέλλα Φόλλιου,κλινική ψυχολόγος
Και τις δύο μέρες του συνεδρίου θα υπάρχει αντιπροσωπεία τους συλλόγου στο χώρο του ΠΑΜΑΚ για ενημέρωση του κοινού για τις δράσεις του.

• Συμμετοχή στη καμπάνια ΄Σειρά σου’
Στις 3 Απριλίου ομάδα ωφελουμένων του Ενεεγυλ Βέροιας σε συνεργασία με τους ωφελούμενούς των δομών της ΜΑμΑ θα,πραγματοποιήσουν δράση ευαισθητοποίησης για την αποδοχή του αυτισμού στα πλάισια της καμπάνιας ‘Σειρά σου’.
Η ιδέα της καμπάνιας Σειρά Σου, ξεκίνησε μέσα από την επικοινωνία με γονείς αυτιστικών και νοητικά ανάπηρων παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, οι οποίοι μοιράστηκαν την δυσκολία τους να κινούνται σε καθημερινές δραστηριότητες όπου απαιτείται αναμονή σε ουρά, όταν συνοδεύουν το παιδί τους.Σε Super Market, Φούρνους και καταστήματα λιανικού εμπορίου.Σε Τράπεζες και Δημόσιες Υπηρεσίες.Σε Αεροδρόμια, Λιμάνια και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (Μετρό, Τραίνο, Λεωφορεία).Σε Χώρους Ψυχαγωγίας.Σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι γονείς φορούν ένα διακριτικό σήμα (συνήθως κρεμαστό) στη θέα του οποίου τους παραχωρείται προτεραιότητα, χωρίς να πρέπει να μπαίνουν στην άβολη θέση των εξηγήσεων σε τρίτους. Για την Ελληνική Καμπάνια το διακριτικό σήμα θα είναι σε δύο εκδοχές -Καρφίτσα και Κρεμαστό- το οποίο σχεδιάστηκε από εικαστικό, μητέρα αυτιστικού παιδιού, και θα το φορούν γονείς, συνοδοί, φροντιστές ή εκπαιδευτές αυτιστικών ή και νοητικά ανάπηρων παιδιών, εφήβων και ενηλίκων.
Η καμπάνια εξελίσσεται ήδη ψηφιακά και με τη δημιουργία ομάδων δράσης σε πόλεις όλης της χώρας. Σχεδιάζονται ήδη παρεμβάσεις σε δομές εκπαίδευσης, αλλά και σε συνεργασία με κινήσεις πολιτών.
Η Μ.Α.μ.Α είναι ο σύνδεσμος στην Κεντρική Μακεδονία και Πρέσβυρα της καμπάνιας η Ελένη Στεφανάκη ,μητέρα εφήβου στο φάσμα και Πρόεδρος του συλλόγου Μ.Α.μ.Α

H καμπάνια ΄Σειρά Σου’,θα διεξάγεται καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς σε συνεργασία με φορείς ,συλλόγους,συλλογικότητες,Δήμο,Περιφέρεια.
Ο στόχος είναι μέσα από δράσεις ενημέρωσης να εκπαιδευτεί το ευρύ κοινό, και κυρίως η νέα γενιά, σε θέματα που αφορούν τις λεγόμενες “αόρατες αναπηρίες”.

Μαζί με το Nevronas.gr, την ομάδα Open School Days, την ΑΜΚΕ BRAINSHOT και το Σώμα Φίλων ΑμεΑ Δράση για το Κάτι Άλλο, ξεκινάμε την προσπάθεια για μια Πανελλήνια Καμπάνια Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης !

• Στις 2 Απριλίου ,Παγκόσμια Ημέρα για τον Αυτισμό,στο Κέντρο Υποστήριξης για τον αυτισμό του Συλλόγου στην οδό Μητροπόλεως 32 ,Ομάδες ωφελούμενων του συλλόγου με τις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτές θα πετάξουν πολύχρωμα μπαλόνια στον ουρανό όπου πάνω θα έχουν γράψει μηνύματα αποδοχής και αγάπης. Ταυτόχρονα το σπίτι της Μ.Α.μ.Α και το κδαπ ΑμεΑ Μ.Α.μ.Α 2, θα φωταγωγηθούν μπλε ως ένδειξη υποστήριξης στα άτομα του αυτιστικού φάσματος (παγκοσμίως το μπλε είναι το χρώμα του αυτισμού). Διάσημα κτήρια ανά τον κόσμο φωταγούνται μπλε όπως ο Πύργος του Άιφελ, η Ασπίδα του Θριάμβου, η Ακρόπολη κτλ.

• Επισκέψεις σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα που αφορούν τον αυτισμό.
Υπεύθυνη για το project Dr Ειρήνη Αναγνώστου και Στεργιανή Φόλλιου, Κλινική Ψυχολόγος ,Υπεύθυνη Κδαπ ΑμεΑ Μ.Α.μ.Α

• Επισκέψεις φορέων και σχολείων στις δομές του συλλόγου για κοινές δράσεις καθόλη τη διάρκεια του μήνα Απρίλη αλλά και όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

• Παρουσίαση του παραμυθιού ‘ Το βάζο με τα μοναχικά μπισκοτάκια’ στη Βέροια (εκδόσεις ίων), που εμπνεύστηκε η Δρ Ειρήνη Αναγνώστου-Κελεπούρη, με εικονογράφηση της κας Κατερίνας Αναστασίου και υπό την επιμέλεια κ. Γιώργου Καραμίχου. Το παραμύθι πραγματεύεται την αποδοχή της διαφορετικότητας εν γένει μα και πιο συγκεκριμένα, την αποδοχή των ατόμων με αυτισμό Το παραμύθι θα παρουσιαστεί και σε σχολεία Πρωτοβάθμιας με βιωματικό τρόπο.

• Το εργαστήριο φωτογραφίας του συλλόγου  συμμετέχει στον Aνοικτό Συμπεριληπτικό Διαγωνισμό Φωτογραφίας στο Διεθνές Φεστιβαλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη». (International Festival «Reflection Of Disability in Arτ).Το Διεθνές Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη – Reflection of disability in art» (iRoDi), ως θεσμός του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ως μονάδα Υποστήριξης της Κοινωνικής Συμπερίληψης μέσω της Τέχνης του Εργαστηρίου Εφαρμογών Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Συμπερίληψης Ατόμων με Δυσκολίες Μάθησης και Προσαρμογής (ΕκΚοιΣ), προσκαλεί όλα τα άτομα με ή χωρίς αναπηρία να συμμετάσχουν σε ανοικτό συμπεριληπτικό φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα «Οι στιγμές μου είναι….»

Η δράση υλοποιείται σε συνεργασία (αλφαβητικά) με τον Δήμο Νεάπολης-Συκεών – Κ.Ε.Υ.Ν.Σ, την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (Παράρτημα Θεσσαλονίκης), το Κέντρο Ειδικής Αγωγής Θεσσαλονίκης και τον Σύλλογο Συνδρόμου DOWN Ελλάδος, και προσφέρει μια ευκαιρία για έκφραση της δημιουργικότητας των αναπήρων και μη μέσω της Τέχνης.

Το εργαστήρι φωτογραφίας του συλλόγου με την υπεύθυνη εργαστηρίου εθελόντρια Γωγώ Αναστασιάδου και εκπαιδευόμενο φωτογράφο μας ωφελούμενό μας ,Γιάννη Παντελίδη,συμμετέχουν σε αυτή την όμορφη δράση με ωραία φωτογραφικά καρέ με φαντασία και δημιουργικότητα!

• Συμμετοχή στις δράσεις και στους διαγωνισμούς φωτογραφίας που διοργανώνει ο ΤΟΒ Τουριστικός Όμιλος Βέροιας στα πλαίσια της δράσης ‘Ανθισμένες Ροδακινιές’

• Συμμετοχή στο μαθητικό διαγωνισμό που διοργανώνει ο Σύλλογος «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ», με την έγκριση των Διευθύνσεων Α/βάθμιας & Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και την αρωγή του Δήμου Βέροιας τριών ανεξάρτητων κατευθύνσεων: Ζωγραφικής, Φωτογραφίας και Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.Η Μ.Α.μ.Α θα συμμετέχει με ομάδες ωφελουμένων των δομών Κδαπ ΑμεΑ Μ.Α.μ.Α 1 &2

• Ο Α.Σ. ΑΡΗΣ και το τμήμα Άρσης Βαρών διεξάγουν για έκτη συνεχόμενη χρονιά το «Lift for Life»!
Το μεγάλο τουρνουά του ΑΡΗ, το οποίο έχει γίνει πλέον θεσμός, θα διεξαχθεί στις 30/03, και πάλι υπό της αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών. Όπως κάθε χρόνο, όλα τα έσοδα θα διατεθούν στον Σύλλογο Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό. Η διοργάνωση είναι και φέτος αφιερωμένη στον Άλκη Καμπανό, ο οποίος δολοφονήθηκε την 1η Φεβρουαρίου του 2022.Στο συγκεκριμένο τουρνουά θα παραβρεθούν ομάδα ωφελουμένων του συλλόγου.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69