tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Αστεράκια με φαντασία, έμπνευση και… Prolepsis στο Δ.Σ. Κουλούρας

Από το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας ανακοινώθηκαν τα εξής:

“Η δημιουργικότητα, η φαντασία ενός παιδιού, με κατάλληλη και διακριτική παρότρυνση, μπορεί να μεταμορφώσει ένα κομμάτι χαρτί, ένα χαρτόνι, ένα κουτί σε μια υπέροχη και χρηστική κατασκευή.

Στο Δημοτικό σχολείο Κουλούρας η αρχή αυτή ισχύει εδώ και χρόνια. Η φαντασία, η αναζήτηση, η επιθυμία για δημιουργία, η ελευθερία, η ανάπτυξη πρωτοβουλιών είναι χαρακτηριστικά που υποστηρίζονται και επιβραβεύονται.

Αυτή τη φορά, για μια ακόμη φορά, η έμπνευση δόθηκε από το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής του Ινστιτούτου Prolepsis με την υποστήριξη του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στο οποίο συμμετέχουμε για τέταρτη χρονιά και το οποίο για πάρα πολλές φορές υπήρξε αιτία και αφορμή για διάφορες εικαστικές, καλλιτεχνικές, θεατρικές, οικολογικές, περιβαλλοντικές απόπειρες και δράσεις… μαθητών και εκπαιδευτικών.

Σειρά είχε η αξιοποίηση των χαρτόκουτων από τα γάλατα που προσφέρει το πρόγραμμα στους μαθητές. Χαρτόκουτα που μεταμορφώθηκαν σε όμορφα αστεράκια, στέλνοντας μηνύματα ικανοποίησης και αποτελεσματικότητας ως προϊόντα προσωπικής εργασίας και συμμετοχής, μηνύματα ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης υλικών, μηνύματα χαράς που μπορεί να κρύβεται μέσα στην απλότητα των αντικειμένων, των στολιδιών, των δώρων.

Μηνύματα σύμφωνα με το αληθινό πνεύμα των Χριστουγέννων. Αστεράκια που έντυσαν χριστουγεννιάτικα και λάμπρυναν τους χώρους του σχολείου μας, ελπίζουμε και τις ψυχές μας.

Σε όλους τους ανθρώπους του Prolepsis ευχόμαστε χαρούμενες και ξένοιαστες γιορτινές μέρες, με αγάπη και υγεία, δύναμη και κουράγιο να μπορούν να φέρουν σε πέρας το θεάρεστο έργο τους”.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69