tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

“Βοηθώ, στηρίζω, καθοδηγώ”: Επιμορφωτική συνάντηση για γονείς και εκπαιδευτικούς στο Μακροχώρι

Με επιτυχία στέφθηκε η απογευματινή επιμορφωτική συνάντηση που διοργάνωσε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μακροχωρίου τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2016, με θέμα η συμβολή του οικογενειακού περιβάλλοντος στη σχολική μάθηση.

Ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Χαλκιάς και η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του ΚΕΔΔΥ Ημαθίας κα Ειρήνη Αναγνώστου μετά τις ομιλίες τους, είχαν έναν ανοιχτό διάλογο με τους γονείς και επιχείρησαν να προσεγγίσουν τα επιμέρους θέματα που ανέκυψαν και να απαντήσουν σε ερωτήσεις.

Έτοιμες μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν για να εφαρμοστούν σε όλους καθώς κάθε μαθητής έχει τη δική του ξεχωριστή προσωπικότητα και πρέπει να αντιμετωπιστεί διαφορετικά. Ότι φαίνεται καλό για την προετοιμασία και την μελέτη ενός μαθητή στο σπίτι δεν σημαίνει ότι μπορεί να λειτουργήσει και να εφαρμοστεί το ίδιο καλά για κάποιον άλλο.

Αλλά το γενικό συμπέρασμα είναι ότι η υποστήριξη του μαθητή από τους γονείς και η δουλειά που γίνεται στο σπίτι, πρέπει να είναι ενταγμένη σε ένα πλαίσιο κανόνων και πρακτικών το οποίο πρέπει να ακολουθείται με συνέπεια. Εάν λειτουργήσουμε στο πλαίσιο αυτό, η αλληλεπίδραση του γονέα με τον μαθητή και η θετική συνεργασία με τον δάσκαλο στο σχολείο θα έχει οπωσδήποτε θετικά αποτελέσματα.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69