tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βέροιας για το σχολείο στα Γιοτζαλίκια

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βέροιας με ανακοίνωσή της αναφέρει: "Σεβόμενη τον θεσμικό ρόλο που έχει να κάνει με την αναβάθμιση του επιπέδου της παρεχόμενης Δημόσιας και Δωρεάν Εκπαίδευσης των μαθητών, είναι υποχρεωμένη να αποσαφηνίσει την θέση της όσον αφορά την λειτουργία του 1ου και του 2ου Γενικού Λυκείου Βέροιας στην περιοχή Γιοτζαλίκια.

Η πάγια θέση μας είναι ότι η Πολιτεία και οι Δήμοι κάθε περιοχής πρέπει να φροντίζουν τόσο για την κατασκευή νέων σύγχρονων σχολικών συγκροτημάτων όσο και για επισκευή και συντήρηση των υφισταμένων κτιρίων. Για την δραστηριότητά τους αυτή, κρίνονται από την κοινωνία και τους φορείς που την εκπροσωπούν (μεταξύ αυτών και από τους Συλλόγους Γονέων).

Η κατασκευή του νέου Δημόσιου Σχολείου (Γυμνασίου-Λυκείου) στα Γιοτζαλίκια Βέροιας, χαιρετίστηκε από την Ένωση Γονέων κλαι Κηδεμόνων, ως θετική ενέργεια, που θα αναβαθμίσει τις παροχές εκπαίδευσης προς τους μαθητές της πόλης. Αποτελούσε άλλωστε και πάγιο αίτημα του τοπικού γονεϊκού κινήματος επί σειρά ετών.

Θεωρούμε ότι η λειτουργία στον παραπάνω χώρο και σε έκταση άνω των 5 στρεμμάτων του 1ου Γυμνασίου αλλά και του 2ου ΓΕΛ δεν είναι ζήτημα στο οποίο πρέπει να επικεντρώσουμε το ενδιαφέρον μας, αφού υπάρχει σαφής οριοθέτηση του χώρου και των δραστηριοτήτων κάθε σχολείου. Αναφορικά με πιθανά περιστατικά μπούλινγκ που αφορούν την γειτνίαση μαθητών Λυκείων με μαθητές Γυμνασίων, έχουμε να αναφέρουμε ότι ουδεμία καταγγελία ανάλογων περιστατικών μας έχει καταγγελθεί ως φορές. Αντίθετα κατά περιόδους έχουν απασχολήσει την τοπική κοινωνία περιστατικά μπούλινγκ μεταξύ ομήλικων μαθητών.

Για την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων, προτεραιότητα στην σημερινή δύσκολη περίοδο, λόγω της οικονομικής συγκυρίας, των μνημονίων και των συνεπαγόμενων κοινωνικών προβλημάτων έχουν ζητήματα όπως:

Η ανέγερση και νέων σύγχρονων σχολικών μονάδων και η έγκαιρη και σωστή επισκευή των υφισταμένων.

Η δωρεάν μεταφορά των μαθητών προς και από τα σχολεία τους, ένα σημαντικό ζήτημα για πολλές οικογένειες μαθητών.

Η αρμονική λειτουργία των σχολικών επιτροπών.

Η ενίσχυση τν σχολικών βιβλιοθηκών, η δημιουργία και συντήρηση βοηθητικών χώρων κ.α

Τα ζητήματα της διαδικασίας παραχώρησης των χώρων των σχολείων σε συλλόγους κλπ.

Η δωρεάν σίτιση των μαθητών

Η λειτουργία και αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου σε ΣΧΟΛΕΙΟ, ανοικτό, δημοκρατικό και σύγχρονο που να επικεντρώνει τον στόχο του στην απόκτηση μόρφωσης και όχι στο κυνήγι του βαθμού και μόνο κλπ.

Σε τελική ανάλυση εκτιμούμε ότι με την υπαρκτή λόγω μνημονίων υποχρηματοδότησης της δημόσιας εκπαίδευσης, με πρόσχημα ή αιτία τις δημοσιονομικές δυσκολίες, ενέργειες όπως η κατασκευή του σχολικού συγκροτήματος στα Γιοτζαλίκικα Βέροιας, θα πρέπει να έχουν μόνο θετική ανάγνωση.

Τα οποιαδήποτε προβλήματα- ζητήματα προέκυψαν/προκύπτουν οφείλουμε τέλος να τα λύνουμε στα πλαίσια του δημοκρατικού διαλόγου, είτε στην αίθουσα του δημοτικού συμβούλιου είτε στις διάφορες επιτροπές που ορίζει ο νομοθέτης, με την χρήση επιχειρηματιών και εμπεριστατωμένου πολιτικού λόγου. (σ.σ Το συγκεριμένο έγγραφο διαβάστηκε και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Βέροιας στις 31/10)".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69