tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εβδομάδα ευαισθητοποίησης διοργάνωσε το Ειδικό Σχολείο Βέροιας

Το Ειδικό Σχολείο Βέροιας για μία ακόμη χρονιά με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρα των ατόμων με αναπηρία , οργάνωσε για μία εβδομάδα, δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα και τις ανάγκες των ατόμων με διαφορετικότητα. Προσκάλεσε, λοιπόν, σχολεία του Δήμου, να επισκεφθούν το Ειδικό Σχολείο και να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα με τίτλο «Αν ήμουν στη θέση σου» με ευθύνη της Κοινωνικής Λειτουργού κ. Οικονομίδου Έφης.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε: ξενάγηση στους χώρους εκπαίδευσης των μαθητών μας, γνωριμία και συνύπαρξη με τους μαθητές μας, ενημέρωση – συζήτηση για την διαφορετικότητα των ατόμων και μια σειρά από βιωματικές δραστηριότητες ευαισθητοποίησης στην αναπηρία (αισθητηριακή , κινητική ,νοητική), με στόχο τον προβληματισμό , την κατανόηση και αναγνώριση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, την έκφραση θετικών συναισθημάτων και στάσεων, με σεβασμό, αποδοχή και υποστήριξη. Το δικαίωμα της ισότιμης πρόσβασης στην εκπαίδευση , στην εργασία ,στην ψυχαγωγία και γενικότερα στην κοινωνική ζωή των ατόμων με αναπηρία, χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς και διακρίσεις, καλλιεργείται και αναγνωρίζεται από τη νέα γενιά, με δράσεις ενσυναίσθησης, συνύπαρξης και συνεκπαίδευσης με τα άτομα με διαφορετικότητα.

"Ευχαριστούμε πολύ όλα τα σχολεία ,τους μαθητές και ιδιαίτερα τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους, που με προθυμία ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και μας επισκέφθηκαν, ενώ το σχολείο μας παραμένει ανοιχτό για την συνέχιση αυτής της επικοινωνίας και των δράσεων ευαισθητοποίησης, όλη την σχολική χρονιά" αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69