tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Εκπαιδευτική επίσκεψη του 1ου ΓΕΛ Βέροιας στο CERN

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, για δεύτερη συνεχή χρονιά, η εκπαιδευτική εκδρομή 43 μαθητών/τριών και των τριών τάξεων του 1ου ΓΕΛ Βέροιας στο εξωτερικό.

Στο διάστημα από 7 έως 11 Φεβρουαρίου 2024 οι συμμετέχοντες μαθητές  και μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν 3 χώρες. Πυρήνα της εκδρομής αποτέλεσε η επίσκεψη επί δύο ημέρες στο CERN, ερευνητικό κέντρο παγκόσμιας εμβέλειας στη Γενεύη. Οι μαθητές ενημερώθηκαν την 1η μέρα από Έλληνες επιστήμονες για το αντικείμενο έρευνας του CERN και την 2η μέρα, χωρισμένοι σε ομάδες, υπό την καθοδήγηση ερευνητών,  πήραν μέρος σε πειράματα προσομοίωσης της λειτουργίας του επιταχυντή, σε εφαρμογές των πειραμάτων που αφορούν τις φυσικές επιστήμες, τη βιολογία, την ιατρική, την καλλιτεχνία και παρουσίασαν τα συμπεράσματά τους.

1o gel ver cern 1

Επίσης, είχαν την ευτυχή συγκυρία να γνωρίσουν την επί 30 χρόνια ερευνήτρια στο CERN κ. Παναγιώτα Φωκά με καταγωγή από τη Βέροια, που μετέφερε την εμπειρία της από τον τομέα που ασχολείται και απάντησε στις απορίες των παιδιών. Ο εκπαιδευτικός χαρακτήρας της εκδρομής συνεχίστηκε με την επίσκεψη στο «Παλάτι των Εθνών» και στο «Διεθνές Μουσείο Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου» στη Γενεύη, με στόχο, μέσω οργανωμένων ξεναγήσεων, την ευαισθητοποίηση των μαθητών για ειρηνική επίλυση των διαφορών μεταξύ των κρατών και την ενσυναίσθηση σε θέματα θυμάτων πολέμου, προσφύγων και περιβαλλοντικών καταστροφών. Σημαντικό σταθμό στο ταξίδι αποτέλεσε η επίσκεψη στο Annecy, πόλη της Γαλλίας με απαράμιλλη φυσική ομορφιά και στο γαλλικό χειμερινό θέρετρο Chamonix, από όπου χρησιμοποιώντας το αλπικό οδοντωτό τρενάκι απόλαυσαν τον Μεγάλο Παγετώνα, ένα θαύμα της φύσης, με σκοπό την ενεργοποίηση της οικολογικής τους συνείδησης.

Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με διανυκτέρευση στο Freiburg της Γερμανίας, όπου τα παιδιά είχαν την ευχάριστη έκπληξη να παρακολουθήσουν Καρναβαλικά δρώμενα και να χαρούν το εορταστικό κλίμα. Οι μαθητές επέστρεψαν ενθουσιασμένοι από την εμπειρία που αποκόμισαν, τις κοινωνικές δεξιότητες που ανέπτυξαν και τους δεσμούς φιλίας που δημιούργησαν από την μεταξύ τους αλληλεπίδραση και διάδραση.

Αξίζουν συγχαρητήρια πρωταρχικά στους μαθητές για την άψογη συμπεριφορά και συνέπειά τους καθώς και στους γονείς/κηδεμόνες τους. Τέτοιες δράσεις αποτελούν εμπειρία ζωής για τους εφήβους και είναι καλό να διοργανώνονται από τη σχολική κοινότητα. Αρχηγός της εκδρομής ήταν η βιολόγος του σχολείου Μιχαηλίδου Γιαννούλα και συνοδοί καθηγητές η Κουνή Στυλιανή, η Παπαδοπούλου Μαγδαληνή και ο Ζαφειρόπουλος Αλέξανδρος.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69