tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Συντροφιά με μια κούπα τσάι ενημερώθηκαν μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Βέροιας για τα βότανα

Εκδήλωση για τα βότανα και τις θεραπευτικές τους ιδιότητες πραγματοποίησαν οι μαθητές του τμήματος Βοηθός Φαρμακείου - Κοσμετολογίας στο Εσπερινό ΕΠΑΛ Βέροιας.

Η παρουσίαση έγινε μέσα στην τάξη, παρουσία μαθητών κι εκπαιδευτικών του τμήματος (Κώστας Σιδέρης, Ευαγγελία Τσαμήτρου, Αντωνία Παπανδρώνη, Νεκταρία Καραλή), καθώς και του διευθυντή του σχολείου, Νίκου Νικολόπουλου.

Ο εκπαιδευτικός του τμήματος Κώστας Σιδέρης αναφέρθηκε στην εκδήλωση λέγοντας «Η φαρμακογνωσία είναι ένα είδος βοτανολογίας που μας εξηγεί πως καλλιεργούμε τα φυτά, πως τα παίρνουμε από άγρια μορφή, πως τα διατηρούμε μετά από επεξεργασία, ώστε να πάρουμε το μέγιστο από τις φαρμακευτικές ουσίες. Στα πλαίσια αυτού του μαθήματος και για καλύτερη εξήγηση των φυτών που έχουν αιθέρια έλαια διοργανώσαμε αυτήν την εκδήλωση, για να εμπεδώσουμε και να δούμε αυτά που είναι σε καθημερινή χρήση και δεν χρειάζονται βιομηχανική επεξεργασία. Τα παίρνουμε και κατ’ ευθείαν τα χρησιμοποιούμε».

Η αίθουσα διαμορφώθηκε ιδανικά για το θέμα της εκδήλωσης, με το τραπέζι στρωμένο με σερβίτσιο, όπου σερβιρίστηκε τσάι και εκλεκτά εδέσματα, με χαλαρωτική μελωδική μουσική και ντεκόρ από την κινέζικη κουλτούρα (βότανα, βιβλία, αξεσουάρ, πίνακες κ.α.).

Καλεσμένη της εκδήλωσης ήταν η Πετρίδου Ελισσάβετ (Έλλη), βοηθός φαρμακείου και ιδιοκτήτρια βοτανοπωλείου στο κέντρο της πόλης, η οποία μίλησε για τα βότανα, τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες, τα αιθέρια έλαια, τα βάμματα, τα φυτικά έλαια κ.α. Μέσα από την υπάρχουσα βιβλιογραφία μίλησε για τη σημασία των βοτάνων -που βοηθάει το κάθε βότανο, στα οποία βασίζονται οι φαρμακοβιομηχανίες, καθώς χωρίς βότανα δεν υπάρχουν φάρμακα. Η κα Πετρίδου απάντησε σε ερωτήματα και απορίες των μαθητών.

Έπειτα η μαθήτρια Κλειώ Χατζοπούλου έκανε εφαρμογή μάσκας αργίλου και ροδόνερου, πλούσια σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες, στο πρόσωπο της μαθήτριας Χαρούλας Περηφανοπούλου. Ακολούθησε η εφαρμογή χαλαρωτικού μασάζ προσώπου με λάδι κι αιθέρια έλαια.

View this gallery on Flickr

 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69