tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ενημέρωση μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας για την πρόληψη ατυχημάτων και τις ασφαλείς διαδρομές

Αν και αποτελεί καθημερινή ρουτίνα, η μετακίνηση από το σπίτι στο σχολείο και από το σχολείο στο σπίτι, αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει καθημερινά να έχουμε τεταμένη την προσοχή μας στη διαδρομή. Πάντοτε κίνδυνοι παραμονεύουν και γίνονται πιο απειλητικοί όταν δεν έχουμε το νου μας σ’ αυτούς.

Για αυτούς τους κινδύνους μίλησαν στους μαθητές της Ε’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κουλούρας η Μαρία Τσίπη και η Μαρία Βέρρου από την 8η ΤΟΜΥ Βέροιας με θέμα «Πρόληψη ατυχημάτων, ασφαλές διαδρομές» εστιάζοντας κυρίως, στις διαδρομές προς και από το σχολείο.

Με ένα ευχάριστο και κατατοπιστικό βίντεο έδωσαν εικόνα στα λεγόμενά τους και έκαναν την παρουσίασή τους πιο κατατοπιστική και κατανοητή.

Μίλησαν για την επιλογή των διαδρομών, για τα σημεία έντονης επικινδυνότητας (σταυροδρόμια κ.λ.π.), για τη συμπεριφορά και στάση μας, ως πεζοί, πάνω στο δρόμο, για τη χρήση των πεζοδρομίων και των διαβάσεων …

Μίλησαν για τους τρόπους μετάβασης των μαθητών στο σχολείο, τόνισαν πως όλο και διευρύνεται η συνήθεια να μεταφέρουν οι γονείς τα παιδιά τους με τα αυτοκίνητα (όπου κι εκεί χρειάζεται η τήρηση κανόνων), σε βάρος της μεταφοράς με τα πόδια ή ακόμη και με ποδήλατο, τρόποι που ενισχύουν και τη σωματική κατάσταση και υγεία των παιδιών κ.λ.π.

Το πλήθος ερωτήσεων, αποριών και παρατηρήσεων των μαθητών έδειξε και το ενδιαφέρον που παρουσιάζουν αυτά τα θέματα στη σκέψη των παιδιών και ότι η ενημέρωση αποτελεί τον καλύτερο τρόπο πρόληψης και αποφυγής συμβάντων που μπορεί να επηρεάσουν τη ζωή των μικρών μαθητών.

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69