tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Σε εξέλιξη το 24ο Συνέδριο - Γενική Συνέλευση Ψυκτικών Ελλάδος στην Βέροια

Το 24ο Συνέδριο Ψυκτικών Ελλάδος πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο, 3-4 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο Αιγές Μέλαθρον στην Βέροια.

Την διοργάνωση του συνεδρίου ανέλαβε η Ομοσπονδία Ψυκτικών Ελλάδος και το Σωματείο Επαγγελματιών Αδειούχων Ψυκτικών & Κλιματιστικών Εγκαταστάσεων Νομού Ημαθίας.

Στις εργασίες του συνεδρίου και στην γενική συνέλευση συμμετείχαν αδειούχοι ψυκτικοί κι επαγγελματίες του χώρου, από όλη την Ελλάδα.

Ο Δημήτρης Κοντούσιας πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ψυκτικών Ελλάδος δήλωσε στον Πληροφοριοδότη: «Είναι η 24η Γενική Συνέλευση που γίνεται για την Ομοσπονδία και είμαστε χαρούμενοι που γίνεται στην Βέροια, μια ιστορική πόλη. Με μεγάλη συμμετοχή από όλα τα μέλη μας και με θέματα ουσιαστικά που θα συζητηθούν για προβλήματα του κλάδου και για τη λύση των προβλημάτων αυτών. Θα συζητηθούν θέματα που έχουν να κάνουν καθαρά με τα προβλήματα των επαγγελματιών ψυκτικών, προβλήματα με τις αδειοδοτήσεις, τις πιστοποιήσεις και ένα μεγάλο ζήτημα, το περιβαλλοντικό. Για την μη εφαρμογή του 517/2014 ενός ευρωπαϊκού κανονισμού είναι πολύ αυστηρός και δυστυχώς εδώ και 10 χρόνια δεν  έχει εφαρμοστεί ποτέ στην χώρα μας. Επίσης θα γίνουν ενδιαφέρουσες ομιλίες. Από καθηγητή πανεπιστημίου της Θράκης για το θέμα της κοστολόγησης των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ένα πρόβλημα που υπάρχει με τα τεχνικά επαγγέλματα που δεν κοστολογείται σωστά η εργασία μας. ακόμη ένα θέμα που υπάρχει είναι η πρωτοβουλία που πήρε η Ομοσπονδία Ψυκτικών Ελλάδος μαζί με το Πολυτεχνείο και το ΚΕΚ της ΓΣΕΒΕΕ ώστε να προχωρήσουμε σε κατάρτιση για την εκπαίδευση όλων των τεχνικών ψυκτικών Πανελλαδικά για τα καινούργια φυσικά αέρια που είναι άκρως επικίνδυνα και εκρηκτικά. Από τον επόμενο μήνα θα προχωρήσει η εκπαίδευση όλων των συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα».

Το συνέδριο κάθε χρόνο γίνεται σε διαφορετική πόλη. Εκτός από τη χρονιά που γίνονται εκλογές και γίνεται στην έδρα της Ομοσπονδίας, στην Αθήνα. Του χρόνου θα γίνει στις Σέρρες.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Αδειούχων Ψυκτικών και Κλιματιστικών Εγκαταστάσεων Ημαθίας, Γιώργο Δαδόπουλος, δήλωσε στον Πληροφοριοδότη: «Για πρώτη φορά πραγματοποιείται στην πόλη μας το συνέδριο της Ομοσπονδίας Ψυκτικών Ελλάδος. Την διοργάνωση έχει το τοπικό σωματείο. Περιμένουμε να είναι μια καλή εκδήλωση. Ήδη έχουμε θετικά σχόλια. Θέλουμε να φύγουν όλοι οι σύνεδροι με καλές εντυπώσεις και από την πόλη μας αλλά και από το συνέδριο. Θα είναι προς όφελος του κλάδου μας. στο συνέδριο συμμετέχουν αντιπρόσωποι από όλη την Ελλάδα από τα τοπικά σωματεία των νομών της Ελλάδος, είμαστε περίπου 90 άτομα οι αντιπρόσωποι, οι οποίοι ήρθαν στην πόλη μας μαζί με τις συντρόφους τους. Γι αυτές το Σωματείο διοργάνωσε κάποιες εκδηλώσεις ψυχαγωγίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξενάγηση στους δρόμους της πόλης μαζί με τον αντιδήμαρχο τουρισμού, επίσκεψη στην Παναγία Δοβρά, στο πάρκο του Αγίου Νικολάου στην Νάουσας και την Κυριακή επίσκεψη στο Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών και τα ταφικά μνημεία. Σκοπός είναι να φύγουν με θετικές εντυπώσεις από την Βέροια».

Το μεσημέρι του Σαββάτου, κατά την έναρξη των εργασιών, ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων τέλεσε τον αγιασμό κι ευχήθηκε στους διοργανωτές καλή επιτυχία.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ψυκτικών Ελλάδος, Κοντούσιας, ο πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών Αδειούχων Ψυκτικών και Κλιματιστικών Εγκαταστάσεων Ημαθίας, Γιώργος Δαδόπουλος, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος Γιώργος Καββαθάς, ο Γενικός Γραμματέας της Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος Δημήτρης Βαργιάμης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Βέροιας Λάζαρος Ασλανίδης.

Τιμητή πλακέτα απονεμήθηκε στον πρώην πρόεδρο της ΟΨΕ Παναγιώτη Πουλιάνο. Την απονομή έκανε ο κ. Καββαθάς, Επίσης πλακέτα απονεμήθηκε και στον πρώην ταμία της ΟΨΕ Αριστείδη Αφράνη, με τον πρόεδρο της ΟΨΕ κ. Κοντούσια να κάνει την απονομή. Τα τιμώμενα πρόσωπα απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό.

Παρουσιάστηκαν οι χορηγοί και ακολούθησαν οι ομιλίες.

Ο Καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης και Διευθύνων Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Περικλής Γκόγκας αναφέρθηκε στην κοστολόγηση των υπηρεσιών των επαγγελματικών ψυκτικών.

Ο Διπλ. Μηχ. Μηχανικός Δημήτριος Δαλαβούρας παρουσίασε το ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατάρτισης για τον τεχνικό ψυκτικό σε συνεργασία ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ και Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Έγινε ενημέρωση σχετικά με την αναθεώρηση του Ε.Κ. 517. από τον κ. Δαλαβούρα.

Ο Νομικός Σύμβουλο της ΟΨΕ Γιώργος Μπέσκος ενημέρωσε σχετικά με τις ενέργειες που έγιναν το έτος 2023.

Ακολούθησαν τοποθετήσεις αντιπροσώπων από διάφορα σωματεία της Ελλάδος (Μεσσσηνίας, Καρδίτσας, Ελλάδος, Κορίνθου κ.α.).

Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με γεύμα στο οικογενειακό κέντρο Ακρόπολις.

Το πρόγραμμα της Κυριακής 4/02/2024 έως ως εξής:

9:30 - 9:45 Εγγραφή / Διαγραφή Σωματείων

Διαγραφή :

1. Σωματείο Ψυκτικών Καβάλας

2. Σωματείο ΕΛ.Σ.Ε.ΚΑΤ. (δεν υφίσταται πλέον σαν σωματείο για διαγράφετε )

3. Σωματείο Ψυκτικών Τρικάλων (δεν πληροί τις προϋπόθεσης )

4. Ψηφοφορία δια ανάτασης χειρός Αντιπροσώπων

Εγγραφή :

1. Σωματείο Ψυκτικών Βορείου Αιγαίου

2. Σωματείο Ψυκτικών Π.Ε. Δράμας

3. Σωματείο Ψυκτικών Π.Ε. Ευβοίας

4. Σωματείο Ψυκτικών Π.Ε. Τρικάλων

5. Ψηφοφορία δια ανάτασης χειρός Αντιπροσώπων

Επόμενα θέματα:

1. Οικονομικός Απολογισμός 2023. (εισηγητής Ταμίας Τσοντάκης Στέφανος )

2. Προϋπολογισμού έτους 2024. (εισηγητής Ταμίας Τσοντάκης Στέφανος )

3. Έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής, (εισηγητής Πρόεδρος επιτροπής Ψαρουδάκης Ιωάννης )

4. Διοικητικός Απολογισμός 2023. (εισηγητής Γ. Γραμματέας Χαβιαράς Παντελής )

5. Ψηφοφορία Διοικητικού - Οικονομικού Απολογισμού και Προϋπολογισμού, έγκριση από το σώμα για απαλλαγή Δ.Σ. και Ε.Ε. από κάθε ευθύνη.

6. Θέματα Σωματείων-Αντιπροσώπων.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69