tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μάντσιος: "Οι πληρότητες στα ξενοδοχεία δεν ξεπερνούν το μέσο όρο του 35% ετησίως"

Υποτονική χαρακτήρισε την τουριστική κίνηση στην Ημαθία τον χειμώνα ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας, Δημήτρης Μάντσιος, σε συνέντευξή του στο Tourismtoday και στην Σοφία Γκιαούρη.

"Η τουριστική κίνηση στο φετινό χειμώνα είναι υποτονική, εξαιρουμένων των εορταστικών περιόδων όπου τα δύο χιονοδρομικά κέντρα του Σελίου και των 3-5 Πηγαδιών είχαν ικανοποιητική χιονοκάλυψη και προσέλκυσαν αρκετούς λάτρεις των χειμερινών αποδράσεων. Ωστόσο στην εξέλιξη της χειμερινής περιόδου οι παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες δεν παρείχαν τη δυνατότητα λειτουργία της τεχνητής χιόνοσης .

Δράττομαι της ευκαιρίας να αναφέρω την διαρκή μας θέση ως ξενοδόχοι για αλλαγή του στρατηγικού μοντέλου δεδομένης της περιορισμένης χειμερινής περιόδου, με επίκεντρο τον ορεινό τουρισμό και τις παρελκόμενες με αυτό δραστηριότητες σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, αξιοποιώντας και επενδύοντας στα βουνά μας με βάση επιτυχημένες διεθνής πρακτικές".

Για τις κρατήσεις εν όψει Πάσχα, ο κ. Μάντσιος σημείωσε: "Οι κρατήσεις δεν είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα και όπως αναμενόταν. Την περίοδο του Πάσχα η πλειονότητα των τουριστών έχει στρέψει το ενδιαφέρον της στους παράκτιους προορισμούς. Αυτό αποδυναμώνει τις ελπίδες μας για διόρθωση των πληροτήτων μας την περίοδο αυτή".

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του τουρισμού στην Ημαθία, ο κ. Μάντσιος υπογράμμισε: "Για το επάγγελμα του ξενοδόχου που μπορώ άμεσα να μιλήσω θα πω ότι βασικότερο πρόβλημα είναι οι μειωμένες πληρότητες που δεν ξεπερνούν το μέσο όρο του 35% ετησίως. Αυτό με την σειρά του επηρεάζει την αγοραστική δύναμη των μονάδων και σε συνδυασμό με τις συνεχώς αυξανόμενες τιμές τόσο στο ενεργειακό όσο και στο μισθολογικό κόστος δημιουργούν προβλήματα επιβίωσης των μονάδων μας. Η έλλειψη υποδομών σε κύριους επισκέψιμους χώρους και το ελλιπές συγκοινωνιακό δίκτυο εντός της Ημαθίας με τους κύριους οδικούς άξονες μας φέρνει σε μερική απομόνωση από τους δυνητικούς μας επισκέπτες. Επίσης η κάθετη νομολογία που διέπει το κλάδο δημιουργεί ανισότητες που πρέπει να εξεταστεί άμεσα από την κυβέρνηση μαζί με μια σειρά προτάσεων που καταθέσαμε συλλογικά σαν ορεινοί προορισμοί μέσω της Π.Ο.Ξ.".

Πηγή: https://www.tourismtoday.gr/

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69