tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Καμπανάκι κινδύνου για το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας - Εκτός από γιατρούς δεν έχει και βασικά υλικά

dim alex giatroi

Καμπανάκι κινδύνου για την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας έκρουσαν στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου γιατροί του Κέντρου και εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου. Το θέμα άνοιξε και οι γιατροί εξέθεσαν τα προβλήματα και τους κινδύνους που απειλούν την λειτουργία του Κέντρου. Συγκεκριμένα περιέγραψαν με μελανά χρώματα την κατάσταση και τονίστηκε ότι εκτός από γιατρούς το Κέντρο στετείται και βασικών υλικών τα οποία πρέπει να τα εξασφαλίσουν οι ασθενείς.

Ο κ. Πετράκης, εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας είπε: "Τα σύννεφα που είναι μαζεμένα πάνω από την υγεία είναι μαύρα. Το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας κινδυνεύει να χάσει τα πάντα, λόγω της μετακίνησης προσωπικού από μονάδα σε μονάδα. Αυτό που πάει να γίνει είναι πρωτοφανές.

Κινδυνεύει αυτή η δομή να αποψιλωθεί ακόμη πιο πολύ. Ξαφνικά όλα τα περιστατικά, λόγω κρίσης, θα μετακινηθούν προς τον δημόσιο φορέα. Ζητήστε να ενισχυθεί το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας αλλά και οι άλλες μονάδες του νομού".

Ο κ. Καρούλιας, διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας είπε: "Μετά το κλείσιμο του ΙΚΑ Αλεξάνδρειας έμεινε μόνο το Κέντρο Υγείας στην Αλεξάνδρειας. Μόνο εδώ δεν υπάρχει μονάδα ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ). Γίνεται προσπάθεια να λειτουργήσουν καλύτερα οι μονάδες ΠΕΔΥ Βέροιας, Νάουσας με γιατρούς και από το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας. Πιέστε να μην μετακινηθεί προσωπικό και ζητήστε ενίσχυση του Κέντρου Υγείας. Ο κόσμος δεν εξυπηρετείται. Οι γιατροί που βγαίνουν στην σύνταξη και δεν υπάρχει αντικατάσταση. Πιέστε να μείνει ανοιχτή αυτή η μονάδα".

Ο κ. Μαζιώτης, εκπρόσωπος των γιατρών του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρειας, σημείωσε: "Τα πράγματα δεν πάνε καλά. Έχουμε ένα Κέντρο Υγείας και δυο νοσοκομεία χωρίς γιατρούς. Οι γιατροί φεύγουν στο εξωτερικό μόλις πάρουν το πτυχίο. Το Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας καλύπτει μεγάλο μέρος της Ημαθίας. Όταν χτίστηκε το Κέντρο, δούλευε με τέσσερις γιατρούς, με παιδίατρους και οδοντιάτρους. Τώρα μείναμε με δυο γιατρούς. Μας λείπουν βασικά υλικά. Τα ράφια μας είναι άδεια και κάποια πράγματα θα πρέπει να τα φέρουν οι ασθενείς. Τα δυο νοσοκομεία της Ημαθίας δεν μπορούν να βγάλουν μηνιαίες εφημερίες και γίνεται μετακίνηση γιατρών. Εάν ο κόσμος, ο δήμος μπορούν να αναδείξουν το θέμα στα Δημόσια όργανα είναι καλό. Τα πράγματα είναι τραγικά και βλέπω αδιέξοδο. Πρέπει να στελεχωθεί το Κέντρο".

"Εύχομαι το 2016 να έχει λιγότερα από το 2015. Γνωρίζουμε τα προβλήματα, μας τα έχουν εκθέσει επανειλημμένως. Κάνουμε ότι είναι δυνατόν και συμβάλουμε στην κίνηση του ασθενοφόρου. Είμαστε σε επαφή με την 3η Υγειονομική Περιφέρεια αλλά γνωρίζουμε ότι λίγα πράγματα μπορούν να κάνουν".

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69