tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ημερίδα για τον σακχαρώδη διαβήτη διοργανώθηκε στην Βέροια

Την Κυριακή 7 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα με τίτλο «Σακχαρώδης Διαβήτης: Ιατρική Αντιμετώπιση-Διατροφή» που συνδιοργάνωσε ο Σύλλογος Διαβητικών Ν.Ημαθίας «Γλυκιά Ισορροπία»μετην Ελληνική Ομοσπονδία Διαβήτη (ΕΛ.Ο.ΔΙ.), υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και του Δήμου Βέροιας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με δωρεάν μετρήσεις σακχάρου στους παρευρισκομένους και τα αποτελέσματα ήταν πολύ ικανοποιητικά. Το πρόγραμμα άνοιξε με χαιρετισμό της προέδρου του Συλλόγου «Γλυκιά Ισορροπία» Μ. Ιωάννου και του προέδρου της ΕΛ.Ο.ΔΙ. Δ. Συκιώτη, οι οποίοι έδωσαν τη σκυτάλη στον Κ. Κόλβζατζη – μαιευτήρα - διευθυντή  της Μονάδας Χρόνιας Αιμοκάθαρσης ΙΑΣΙΣ. Ακολούθησε ο χαιρετισμός της Μ. Γαλοπούλου -εκπροσώπου του Αντιπεριφερειάρχη Καλαϊτζίδη Κ., του Κ. Ρίζου - εκπροσώπου των ΚΕΠΑ Βέροιας και της Λ. Τουπεκτσή - πολιτευτή. Τέλος την εκδήλωση χαιρέτισεο Πρ. Δημητριάδης- εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Βέροιας.

Ακολούθησαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ομιλίες από αξιόλογους επιστήμονες.Εισηγητές ήταν, η Α. Βαζαίου, Παιδίατρος - Διαβητολόγος του Νοσοκομείου Παίδων «Α.Κυριακού», ο Π. Σπυρόπουλος - Ειδ. Νεφρολόγος της Σύγχρονης Μονάδας Χρόνιας Αιμοκάθαρσης ΙΑΣΙΣ στη Βέροια, ο Θ.Κόλβατζης– Καρδιολόγος, συνεργάτης της ΜΧΑ και Θ.Κουτρουλιάς- Προϊστάμενος τμήματος Διατροφής Γ.Ν. ΝΑΟΥΣΑΣ, οι οποίοι ενημέρωσαν για την έγκαιρη διάγνωση, τις νέες θεραπευτικές μεθόδους αντιμετώπισης και τη διατροφή στο Σακχαρώδη Διαβήτη. Συντονιστής  της διαδραστικής συζήτησης ήταν ο Αντιπρόεδρος της ΕΛ.Ο.ΔΙ.  ο Ι. Πετρίδης, ο οποίος έφερε εις πέρας εξολοκλήρου το χρονοδιάγραμμα και την αμεσότητα με το κοινό.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Τζίμα Συρμούλα Περ. Σύμβουλος,ο Θ. Δέλας- εκπρόσωπος του Δήμου Βέροιας, οι ιατροί κ. Λιόλιος, κ. Φελέκης, κα Ζωγράφου και κ. Ρούσος,η Θ. Τσαχαλίνα – αντιπρόεδρος της ΕΛ.Ο.ΔΙ. και πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Παιδιών & Νέων με Διαβήτη, η Ελ. Μπαταούλα – μέλος της ΕΛΟΔΙ και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Κοζάνης «Διαβητική Πορεία», η Θ. Κουντουρατζόγλου – μέλος του Συλλόγου «Διαβητική Πορεία» και ο κ. Στ. Γαλάνης – μέλος της ΕΛΟΔΙ και Πρόεδρος του νεοσύστατου συλλόγου ατόμων με διαβήτη Πολυγύρου.

Η συμβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού - Περιφερειακό Τμήμα Νάουσας, ήταν καθοριστική στην επιτυχία της εκδήλωσης,  με την πρόεδρο Φανή Γκέρου και την εκπρόσωπο κα Άννα Ματοσιάν.

"Ο αριθμός των νέων περιπτώσεων διαβήτη αυξάνεται συνεχώς στη χώρα μας, προσβάλλοντας όλο και μικρότερες ηλικίες.Έχει καταστεί επιτακτική η ανάγκη για συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση, τόσο των ατόμων με Σ.Δ. και των οικογενειών τους όσο και των επαγγελματιών υγείας (ιατρών, νοσηλευτών κλπ).Όλοι μαζί με τέτοιες δράσεις  μπορούμε να προσφέρουμε καλύτερη ποιότητα στην καθημερινότητα της ζωής όχι μόνο  στα άτομα με διαβήτη αλλά  και στο σύνολο του πληθυσμούτου Ν. Ημαθίας. Ο διαβήτης είναι μια διαχειρίσιμη κατάσταση, η οποία σε συνεργασία με το γιατρό, τη φαρμακευτική αγωγή και με μικρές αλλαγές στις καθημερινές συνήθειεςείναι εφικτό να επιτευχθείη σωστή ρύθμιση που χρειάζεται ένα άτομο με Σ.Δ." αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος.

View this gallery on Flickr

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69