tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Μπροστά στην εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος παράνομης διακίνησης όπλων η Αστυνομία - Πλοκάμι και στην Ημαθία

Από μέρα σε μέρα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για ένα μεγάλο κύκλωμα παράνομης διακίνησης όπλων και πυρομαχικών, με τους αστυνομικούς να βρίσκονται μπροστά στην εξάρθρωση μίας μεγάλης υπόθεσης η οποία, όπως φαίνεται, εκτείνεται σε βάθος δεκαετίας.

«Εγκέφαλος» αυτού του κυκλώματος ένας 55χρονος Ηρακλειώτης επιχειρηματίας στον οποίο ανήκει αλυσίδα καταστημάτων με κυνηγετικά είδη. Βασικός συνεργάτης του, σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής υποκαταστήματος εταιρίας ταχυμεταφορών στο Ηράκλειο.

Ο «μίτος της Αριάδνης» άρχισε να ξετυλίγεται τον περασμένο Μάρτιο όταν στον Προμαχώνα η αστυνομία μπλόκαρε μεγάλο φορτίο με όπλα και πυρομαχικά, τα οποία φέρεται να είχαν τελικό παραλήπτη τον 55χρονο «εγκέφαλο» του κυκλώματος και είχαν εισαχθεί από Βουλγαρία, Σερβία και Αλβανία.

Η διακίνηση δεν περιοριζόταν μόνο στην Κρήτη, αλλά γινόταν σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Κι άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην υπόθεση αυτή δεν είναι... μπλεγμένοι μόνο ο 55χρονος Ηρακλειώτης επιχειρηματίας και ο διευθυντής υποκαταστήματος εταιρίας ταχυμεταφορών.

Στο κύκλωμα φέρεται να εμπλέκονται πρόσωπα που στενού οικογενειακού κύκλου του επιχειρηματία και ένας αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας. Παράλληλα, στην υπόθεση αυτή φέρεται να υπάρχει κι ένας συνεργάτης του 55χρονου στην Ημαθία.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν γίνει συνολικά επτά συλλήψεις (6 στο Ηράκλειο και μία στην Ημαθία).

Από τις αστυνομικές έρευνες που ξεκίνησαν εντατικά το Μάρτιο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-16 πυροβόλα όπλα

-19 σπρέι πιπεριού

-2.700 σφαίρες

-49 γεμιστήρες

-6 τέηζες

Συνεχίζονται οι έρευνες

55 κατ’ οίκον έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή, με εντολή της Ασφάλειας Ηρακλείου. Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται στοχευμένα στα 55 αυτά σημεία σε ολόκληρη την Ελλάδα, αφού το κύκλωμα έχει «απλώσει» τα δίχτυα του σε πολλά μέρη της χώρας.

Οι έρευνες επικεντρώνονται σε Αττική, Θράκη, Πελοπόννησο, Ρόδο έως και Κέρκυρα, ενώ αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας η οποία βρίσκεται μπροστά στη διαλεύκανση υπόθεσης ενός τεράστιου κυκλώματος διακίνησης όπλων και πυρομαχικών.

Πηγή: https://www.neakriti.gr 

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69