tsakiridis

Δείτε τις προσφορές!

ΓΕΡΟΥΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Εμπορία Ελαστικών - Ζαντών

ΦΩΤΙΑΔΗΣ  Θέρμανση - Κλιματισμός - Φυσικό Αέριο - Υγραέριο - Αντλίες Θερμότητας - Ανακαινίσεις

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ Γραφείο Τελετών

access ban20

Ανενόχλητοι παραβάτες! - Κοιμήσου εσύ και εκείνοι σε «προσέχουν»

Γράφει η Αθανασία Μυστακίδου

Καλέ μου Άνθρωπε, εσύ που νομίζεις πως η πόλη «κοιμάται», πως μετά τις 21:00 το βράδυ κανείς δεν κυκλοφορεί, εσύ και εγώ που ονειροπολούμε πιστεύοντας σε μια κοινωνία που τελικά είναι πιο ανομική από ποτέ!  

Όσο ο περιορισμός της κυκλοφορίας συνεχίζεται τόσο φαίνεται πως αυξάνονται τα περιστατικά παραβιάσεων και διαρρήξεων. Αισθανόμενοι κατά πως φαίνεται πιο ασφαλείς, οι παραβάτες, καθώς κανείς δεν τους βλέπει, εισβάλλουν σε σπίτια και μάλιστα στην καρδιά της πόλης. Θα μου πεις μα καλά πως καταφέρνουν και μένουν έξω μετά τις 21:00; Μην ανησυχείς και ξέρουν πολύ καλά πως να περάσουν απαρατήρητοι. Έχουν τα στέκια, τα κρυφά τους σημεία όπου περιμένουν σιωπηλά ενώ παράλληλα βολιδοσκοπούν ώστε να κάνουν την εμφάνιση τους την κατάλληλη στιγμή.

Έτσι συνέβη και τα ξημερώματα της Κυριακής λίγο μετά τις 2, όπου έγινε διάρρηξη σε κεντρικό σημείο της πόλης (περιοχή Κυριώτισσας). Ο δράστης ή οι δράστες, αφού παραβιάσανε το παράθυρο εισήλθαν στο εσωτερικό του σπιτιού ανενόχλητοι από τυχόν βλέμματα περαστικών. Ο ιδιοκτήτης, ο οποίος αντιλήφθηκε γρήγορα πως κάτι συμβαίνει, επιχείρησε να λάβει δράση κατευθυνόμενος προς το χώρο όπου άκουσε τον θόρυβο. Στο μεταξύ ο δράστης ή οι δράστες διέφυγαν από το παράθυρο από όπου και μπήκανε, αφού φυσικά είχαν προλάβει να πάρουν τη λεία τους. Αμέσως μετά ειδοποιήθηκε από τους ιδιοκτήτες του σπιτιού η αστυνομία, η οποία κατέφθασε άμεσα και προέβη στις απαραίτητες ενέργειες. 

Κινητικότητα λοιπόν στην πόλη παρά τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας. Κινητικότητα μόνο σε παραβιάσεις ή γενικότερη κινητικότητα και σε άλλες μορφές παρέκκλισης; Προσωπικά αναρωτιέμαι πλέον τι είναι αυτό που συμβαίνει τα βράδια στους δρόμους της πόλη το οποίο μέχρι τώρα αγνοούσα. Το φαινόμενο άλλωστε της παραβατικότητας στην πόλη μας δεν είναι πρώτη φορά που κάνει την εμφάνιση του.

Είναι γνωστό πως τέτοιου είδους ανομικές συμπεριφορές αυξάνονται σε περιόδους όπως αυτή που διανύουμε ένα χρόνο τώρα και έχουν ως αποτέλεσμα την κοινωνική αποδιοργάνωση.  Μήπως όμως ήρθε η ώρα να αναδειχθεί ολοκληρωτικά η έκταση αυτού του φαινομένου και το πόσο βαθιές ρίζες έχει στον νομό μας;

https://www.pliroforiodotis.gr/index.php/news/society-menu/education-menu/92749-smarteching-education-4

kyriazis

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

sidiropoulos

studio 69