Τα στέφανα του γάμου... τι σηματοδοτούν τελικά;

gamos1

Είναι γεγονός ότι η πιο σημαντική στιγμή της ζωής σας πλησιάζει και εσείς είστε σε έντονο ρυθμό προετοιμασιών. Πολλά είναι αυτά που πρέπει να σκεφτείτε, γάμοι, δεξιώσεις, προσκλητήρια, νυφικό, λαμπάδες και ανάμεσα σε αυτά και τα στέφανα γάμου!

Για όσους δεν το γνωρίζετε κάθε στοιχείο του γάμου έχει συμβολικό χαρακτήρα. Αναλυτικότερα, τα στέφανα αντιστοιχούν στα παλαιότερα στέμματα. Όπως φορούσαν τα στέμματά τους ο βασιλιάς και η βασίλισσα αποδεικνύοντας πως είναι το βασιλικό ζεύγος, έτσι και το ζευγάρι, στεφανώνετε με δόξα και τιμή για να ξεκινήσει το καινούργιο του βασίλειο.
stefana

Τα στέφανα του γάμου είναι αναγκαίο πρώτα να τα ευλογήσει ο ιερέας και έπειτα με αυτά να κάνει το σύμβολο του σταυρού μπροστά στα κεφάλια των νεόνυμφων. Τα στέφανα του γάμου ευλογούνται από τον ιερέα, με στόχο οι νεόνυμφοι να αποκτήσουν τη σοφία του Θεού και βασιζόμενοι σε αυτή να ξεκινήσουν το καινούργιο τους βασίλειο, με σοφία και αγάπη.

stefana2

Επιπροσθέτως τα στέφανα του γάμου έχουν ακόμη ένα συμβολικό χαρακτήρα. Συμβολίζουν τα στέφανα των μαρτύρων της Χριστιανικής ζωής και ουσιαστικά αντικατοπτρίζουν τις θυσίες που πρέπει να κάνει το ζευγάρι κατά τη διάρκεια της κοινής του συμβίωσης προκειμένου να επιβιώσει.

stefana3

Τέλος, ο ιερέας με τη λήξη του μυστήριου ενώνει τα στέφανα με μια κορδέλα και μάλιστα τα δένει σφιχτά για να δείξει πόσο ιερά είναι τα δεσμά του γάμου και φυσικά σηματοδοτούν και τον αιώνιο δεσμό του ζευγαριού.

stefana4

Στο εμπόριο υπάρχουν διαθέσιμα πολλά στέφανα γάμου και έχετε την ευκαιρία να επιλέξετε τα ιδανικά υλικά που θέλετε να διακοσμούν τα στέφανά σας, σε εξαιρετικά προνομιακές τιμές.

Στο ηλεκτρονικό κατάστημα e-silvercorner.gr, μπορείτε να βρείτε στέφανα γάμου:

  • Επάργυρα Στέφανα Γάμου
  • Ασημένια Στέφανα Γάμου 925
  • Φυσικά Στέφανα Γάμου
  • Πορσελάνινα Στέφανα Γάμου
  • Στέφανα με δέρμα και λινάτσα και δαντέλα

Τα στέφανα για τον γάμο σας αποτελούν τα ενθύμια που θα σας συνοδεύουν για όλη σας την ζωή και θα υπενθυμίζουν την σημαντικότερη στιγμή της ζωής σας. Κάντε προσεκτικές και έξυπνες επιλογές για να διαλέξετε το καλύτερο για σας και τον σύντροφό σας, διότι σας αξίζει το καλύτερο. Τέλος, επιλέξτε στεφανοθήκες ώστε να τα αποθηκεύσετε με ασφάλεια. Δείτε μερικές στεφανοθήκες, εδώ .