Φωτιστικά και σαλόνι: Συμβουλές και τεχνοτροπίες

fotistika1

Ένα από τα κεφάλαια που συνήθως παίρνουν πολύ χρόνο κατά την διακόσμηση του σαλονιού είναι το είδος του φωτισμού που θα υπάρχει στο σπίτι. Σε ένα μεγάλο ποσοστό, το βασικότερο είδος από τα φωτιστικά που μπαίνουν είναι τα φωτιστικά οροφής, τα οποία είναι είτε κρεμαστά είτε κολλητά στο ταβάνι του δωματίου.

Όταν στο σπίτι υπάρχει σωστός φωτισμός, τότε οι επιμέρους γωνίες τονίζονται με αποτέλεσμα να μην περιορίζεται κανένας χώρος μέσα στο σπίτι, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τα χρώματα και τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στο συνολικό design του χώρου.

fotistika2

Τραπεζαρία

Εδώ χρειάζεται οπωσδήποτε ένα φωτιστικό οροφής κρεμαστό! Μάλιστα σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις της μόδας, οι περισσότεροι επιλέγουν για τον χώρο της τραπεζαρίας, φωτιστικά σε σετ τα οποία να φτάνουν αρκετά χαμηλά στο τραπέζι ή έστω να αυξομειώνουν και στον κύριο χώρο του καθιστικού προβολάκια μικρά με φωτιστικά επιδαπέδια. Εξάλλου η χώρος της εστίασης χρειάζεται πιο έντονο φωτισμό ενώ το κύριο σαλόνι πιο ατμοσφαιρικό.

Ιδιαίτερα αντικείμενα που μπορούν να φωτιστούν στον χώρο

Αν ένας από τους τοίχους που διατηρείτε στον χώρο σας, έχει επένδυση με τούβλα ή είναι στολισμένος με ένα ακριβό έργο τέχνης, τότε ένας πλαισιωμένος φωτισμός είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για να φωτιστεί το μέρος και να δοθεί μία καλλιτεχνική χροιά στον χώρο.

fotistika3

Μπαλκόνι ή κήπος

Τα φωτιστικά του εξωτερικού χώρου αποτελούν την πρόσοψη και την πρώτη εντύπωση κάποιου πριν εισέλθει στον κυρίως χώρο του σπιτιού.

Είναι σημαντικό λοιπόν να πάρετε τις κατάλληλες συμβουλές από την εταιρεία εγκατάστασης του φωτισμού σας, για να έχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

Το άρθρο ήταν μια προσφορά της εταιρείας ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΑΕΒΕΕ , την οποία και ευχαριστούμε θερμά.