Πότε πρέπει να έρθει ηλεκτρολόγος; Οι σημαντικότεροι λόγοι

Ακόμη κι αν το σπίτι σας χτίστηκε πρόσφατα, είναι πιθανό ότι τα ηλεκτρικάσυστήματα του χρειάζονται κατά καιρούς κάποια αναβάθμιση ή επισκευή και καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς, οι ηλεκτρολογικέςαπαιτήσεις των σπιτιών αυξάνονται συνεχώς.

Ειδικά τα πιο παλιά σπίτια δυσκολεύονται να συμβαδίσουν με τις σημερινές ενεργειακές απαιτήσεις. Τα συμπτώματα αυτού του προβλήματος είναι εμφανή, αλλά συχνά παραβλέπονται ή αγνοούνται.

Υπάρχουν ωστόσο ορισμένα ηλεκτρολογικάπροβλήματα που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή και σε περίπτωση που τα παρατηρήσετε θα πρέπει έρθει αμέσως ηλεκτρολόγος στο χώρο σας.

Ποια είναι τα πιο κοινά προβλήματα που μπορεί να λύσει ο ηλεκτρολόγος σύμφωνα με την ομάδα του sk-ioannidis.gr;

Συχνές διακοπές ρεύματος: Αν οι ασφάλειες του σπιτιού πέφτουν συχνά ή δεν αντέχουν να υποστηρίξουν πολλές ηλεκτρικές συσκευές σε ταυτόχρονη λειτουργία, τότε είναι πολύ πιθανό να υπάρχει κάποια δυνητικά επικίνδυνη βλάβη στο κύκλωμα.

Φώτα που παίζουν: Μήπως όταν ανάβετε μία ηλεκτρική συσκευή βλέπετε τα φώτα του δωματίου να τρεμοπαίζουν; Αυτό συμβαίνει γιατί οι ηλεκτρικές συσκευές αντλούν μεγάλη ποσότητα ενέργειας. Φυσιολογικά όμως οι μικρότερες συσκευές δε θα έπρεπε να επηρεάζονται. Έτσι τα φώτα που παίζουν μπορεί να υποδηλώνουν μία δυνητικά επικίνδυνη βλάβη.

Μαυρίλες ή σκουριά: Τα σημάδια σαν από κάψιμο ή τα ίχνη σκουριάς γύρω από τις πρίζες και τους διακόπτες είναι ένα θέμα που θα πρέπει να σας θορυβήσει άμεσα, αφού σημαίνει ότι τα ηλεκτρολογικά του σπιτιού σας μπορεί να σας δημιουργήσουν πολύ σοβαρό πρόβλημα στο κοντινό μέλλον.

Συσκευές που ηλεκτρίζουν: Αν νιώθετε μικρά τινάγματα ρεύματος όταν χρησιμοποιείτε κάποια ηλεκτρική συσκευή στο σπίτι, τότε είναι πολύ πιθανό να υπάρχει κάποια διαρροή στο κύκλωμα και θα πρέπει να επισκευαστεί άμεσα.

Για όλα αυτά τα προβλήματα αλλά και ακόμα πιο απλά ζητήματα όπως η σύνδεση και εγκατάσταση ηλεκτρικών κυκλωμάτων και οικιακών συσκευών, είναι απαραίτητος ένας ηλεκτρολόγος.