Φωτισμός εξωτερικού χώρου – Χρήσιμες συμβουλές για όλους

Έχετε τελειώσει με τον φωτισμό του εσωτερικού χώρου και νομίζετε ότι ο εξωτερικός είναι απλά παιχνιδάκι; Οι ανάγκες του εξωτερικού φωτισμού είναι διαφορετικές, αφού εστιάζουν σε παραμέτρους όπως η σωστή κατανομή του φωτισμού, οι αναλογίες του χώρου και η προσοχή συγκεκριμένων σημείων κ.α.

Χώρος εστίασης

Ο κεντρικός χώρος σε μία αυλή-κήπο ή στον χώρο της πισίνας χρειάζεται συγκεκριμένη φιλοσοφία στον φωτισμό. Τα φωτιστικά εκεί, πρέπει να προσφέρουν ένα φως με το οποίο η ατμόσφαιρα θα είναι ευχάριστη και οι δραστηριότητες θα γίνονται χωρίς προβλήματα, τις βραδινές ώρες.

Ανάδειξη της αρχιτεκτονικής φιλοσοφίας

Σε ένα σπίτι που παρουσιάζει αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, σίγουρα κάποιες απλίκες σε ψηλά σημεία ή κάποια μικρά προβολάκια μπορούν να αναδείξουν κάποια σημεία του χώρου ή ένα υλικό κατασκευής που παρουσιάζει ενδιαφέρον.

Με έμφαση στα φυτά

Αν ο κήπος σας είναι μεγάλος και αποτελείται από φυτά, δέντρα και θάμνους, μπορείτε να τα ζωντανέψετε με έναν ειδικό φωτισμό ή φωτισμό οριοθέτησης/σήμανσης, ώστε τα άτομα να κινούνται στον χώρο άνετα.

Υλικά κατασκευής

Τα φωτιστικά εξωτερικού χώρου πρέπει να αποτελούνται από υλικά, τα οποία να αντέχουν τόσο σε κρύο όσο και σε ζέστη. Αυτό σημαίνει ότι ο βαθμός στεγανότητας, πρέπει να είναι μεγάλος και η ανθεκτικότητα στο νερό, επίσης (πισίνες, συντριβάνια κ.α.). Στην εταιρεία Petridis θα βρείτε φωτιστικά εξωτερικού χώρου με φίλτρα αντοχής σε όλες τις συνθήκες διαβίωσης. Όλα τα προϊόντα που παρέχει η εταιρεία είναι πιστοποιημένα από ευρωπαϊκούς φορείς.

Οικονομία με led

Ο φωτισμός led είναι ιδανικός για χρήση λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας. Αυτά τα φωτιστικά αν και παραμένουν για πολλές ώρες ανοιχτά, προσφέρουν οικονομία και ταυτόχρονα μηδαμινή επιβάρυνση στο περιβάλλον. Επιλέξτε σωστά, ώστε ο φωτισμός led να είναι ποιοτικός. Μην επιλέξετε το πιο φθηνό προϊόν που θα βρείτε, γιατί δεν θα έχει σταθερή δομή και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

Μελέτη φωτισμού

Πριν την εγκατάσταση των συστημάτων σας, πρέπει να έχει γίνει μία σχετική μελέτη του χώρου, ώστε να έχει καθοριστεί σε ποιες θέσεις μπορούν να τοποθετηθούν τα συστήματα, ώστε ο χώρος να έχει όλα όσα χρειάζεται για τον εξωτερικό φωτισμό.

Δείτε περισσότερα για τον εξωτερικό φωτισμό και καλέστε τους εξειδικευμένους συνεργάτες από Petridis, εδώ.