Γνωρίστε τις αντλίες θερμότητας Yutaki της Hitachi στην NOVART VERIA

Γνωρίστε τις αντλίες θερμότητας Yutaki της Hitachi, στην NOVART VERIA, για εξοικονόμηση έως και 80% στο κόστος θέρμανσης.

 

Τι είναι η αντλία θερμότητας;

Η αντλία θερμότητας (Α/Θ) είναι μια μηχανή που έχει την ικανότητα να αντλεί ποσά θερμότητας από μία «δεξαμενή» και να τα μεταφέρει σε μία άλλη.
Εάν για παράδειγμα θεωρήσουμε ότι το εσωτερικό μιας κατοικίας είναι η μία δεξαμενή και το εξωτερικό περιβάλλον η δεύτερη, με τη χρησιμοποίηση μίας Α/Θ θα αντλήσουμε θερμότητα από τον εσωτερικό χώρο της κατοικίας και θα την απορρίψουμε στο περιβάλλον. Το αποτέλεσμα θα είναι η θερμοκρασία της κατοικίας να μεταβληθεί.

Η αντλία θερμότητας τον χειμώνα

Στη διάρκεια του χειμώνα η χρησιμοποίηση της Α/Θ εξυπηρετεί την άντληση θερμότητας από το περιβάλλον. Το ψυκτικό υγρό εκτονώνεται και παγώνει στο εξωτερικό μηχάνημα κερδίζοντας θερμότητα από το ψυχρό, χειμωνιάτικο περιβάλλον. Η επεξεργασία αύξησης της θερμοκρασίας της θερμότητας που έχει αντληθεί, διοχετεύεται (με τη βοήθεια ενδοδαπέδιου συστήματος - τερματικών μονάδων FCU / θερμαντικά σώματα χαμηλών θερμοκρασιών) στο εσωτερικό μιας κατοικίας.

Η αντλία θερμότητας το καλοκαίρι

Αντίθετα, το καλοκαίρι η άντληση θερμότητας γίνεται από το εσωτερικό της κατοικίας και απορρίπτεται στο εξωτερικό περιβάλλον με αποτέλεσμα τη μείωση της εσωτερικής θερμοκρασίας.

Όσο πιο καλά διαχωρισμένες (μονωμένες) είναι οι «δεξαμενές» τόσο πιο μικρές θα είναι οι διαρροές από τη μία δεξαμενή στην άλλη, με αποτέλεσμα τη μείωση του χρόνου λειτουργίας της αντλίας.

Οφέλη από την εγκατάσταση και χρήση αντλιών θερμότητας

  • Εξοικονόμηση έως και 75% στο κόστος θέρμανσης/ψύξης
  • Θερμοκρασία νερού έως και 80 οC
  • Αθόρυβη λειτουργία
  • Λειτουργία θέρμανσης, ψύξης αλλά και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης (ΖΝΧ)

Εξοικονόμηση κόστους

Οι αντλίες θερμότητας χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια μόνο για την κίνηση των μηχανικών τους μερών. Μπορούμε έτσι να θεωρήσουμε πως, αντίθετα με τα συμβατικά συστήματα, χρειάζονται 25% ενέργεια, ενώ το υπόλοιπο 75% το παίρνουν από το περιβάλλον. Αυτή η ιδιαιτερότητα επιφέρει ένα πλήθος ωφελειών για τους χρήστες αυτής της τεχνολογίας.

Δυνατότητα συμμετοχής στο επιδοτούμενο πρόγραμμα “Εξοικονόμηση κατ’ οίκον” του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Δυνατότητα εξοικονόμησης στο κόστος επένδυσης και λειτουργίας μέσω των επιδοτήσεων και των φορολογικών ελαφρύνσεων που προσφέρει το πρόγραμμα.

Βελτιωμένη ενεργειακή αποδοτικότητα της κατοικίας

Οι αντλίες θερμότητας Yutaki είναι ενεργειακής κλάσης Α+ πιστοποιημένες κατά Eurovent, του ανεξάρτητου οργανισμού πιστοποίησης της απόδοσης εξοπλισμού που χρησιμοποιείται για ψύξη και θέρμανση.

Υψηλή απόδοση COP έως 4,36

Ο βαθμός απόδοσης COP είναι κριτήριο μέτρησης της αποδοτικότητας μιας αντλίας θερμότητας. Βαθμός COP 4,36 σημαίνει ότι η αντλία θερμότητας παράγει 4,36 kWh θερμικής ενέργειας καταναλώνοντας μόλις 1 kWh.

Τεχνολογία φιλική προς το περιβάλλον

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή οδηγία 2009/28/EC, οι αντλίες θερμότητας θεωρούνται σύστημα ανανεώσιμης πηγής ενέργειας (ΑΠΕ), οπότε προστατεύουμε το περιβάλλον με την υιοθέτηση της συγκεκριμένης τεχνολογίας.
Ακόμα μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας, με τη χρήση τεχνολογίας inverter

Η τεχνολογία inverter επιτρέπει στην αντλία να μεταβάλλει την απόδοσή της, διατηρώντας σταθερή ονομαστική ικανότητα θέρμανσης ακόμα και όταν η εξωτερική θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι πολύ χαμηλή. Επιπλέον με τη χρήση inverter εξασφαλίζεται αθόρυβη λειτουργία των αντλιών θερμότητας ακόμα και στη μέγιστη ισχύ τους.

Επισκεφθείτε την NOVART VERIA κι ενημερωθείτε για τα Οικιακά Συστήματα Θέρμανσης.

NOVART VERIA
Κ. ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΗΣ – Β. ΚΟΤΣΑΛΟΣ Ο.Ε.
Υδραυλικά – Θέρμανση – Κλιματισμός – Ηλιακά
Ισοκράτη 10, Βέροια
Τηλ. 23312072619
www.novart-veria.gr
www.pliroforiodotis.gr/novart