Ποια είναι η σωστή σκυλοτροφή για τον πιστό σας φίλο;

skilos trofi

Η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση δεν είναι και τόσο εύκολη, αφού υπάρχουν πολλά κριτήρια που πρέπει κάθε ιδιοκτήτης να λάβει υπόψιν του για την επιλογή της κατάλληλης σκυλοτροφής. Και πάλι όμως, δεν μπορεί να είναι σίγουρος 100% ότι το σκυλάκι του θα έχει στον οργανισμό του όλα όσα του είναι απαραίτητα για μία σωστή ανάπτυξη.

Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν για να διαπιστώσετε από μόνοι σας ποια σκυλοτροφή είναι αυτή που ταιριάζει στο αγαπημένο σας τετράποδο;

1. Κάντε την έρευνά σας, χωρίς να ακούσετε κανέναν

Εσείς γνωρίζετε καλύτερα από όλους τον σκύλο σας και την συμπεριφορά του όταν του αρέσει κάτι. Ακόμα και ο κτηνίατρος, πιθανότατα να σας συστήσει την τροφή της εταιρείας με την οποία συνεργάζεται. Παρατηρήστε τις αντιδράσεις του σκύλου σας, όταν τρώει ξηρά τροφή με κοτόπουλο και λαχανικά ή μοσχάρι. Δείτε μερικές από τις καλύτερες σκυλοτροφές, εδώ

2. Βάλτε ποικιλία στην ζωή του πιστού σας φίλου

Ακόμα και όταν βρείτε τι είναι αυτό που του αρέσει περισσότερο, μην μείνετε στην ίδια κονσέρβα για πολύ καιρό. Βάλτε τον εαυτό σας στην θέση του. Σίγουρα θα βαριόσασταν να τρώτε συνέχεια το ίδιο φαγητό, χωρίς καμία παραλλαγή. Για παράδειγμα: αγοράστε μακαρόνια κατάλληλα για σκύλους, ή βάλτε μέσα στην ξηρά τροφή του και λίγο κρέας από το μεσημεριανό σας φαγητό.

3. Το παν είναι η σωστή ποσότητα φαγητού στο μπολάκι του

Ζητήστε από το pet shop που θα αγοράσετε την σκυλοτροφή, έναν δοσομετρητή. Βάλτε την απαραίτητη ποσότητα τροφής για το βάρος του και την ηλικία του και αφήστε την για μία ώρα το πολύ διαθέσιμη. Αν δεν την φάει μαζέψτε την! Αυτό είναι μία καλή ευκαιρία να εκπαιδεύσετε τον σκύλο σα, ώστε να τρώει συγκεκριμένες ώρες. Επίσης, είναι πολύ καλή μέθοδος για να μην «ζητιανεύει» το αποφάγια σας στο μεσημεριανό τραπέζι. Εξάλλου στα τετράποδα αρέσει το πρόγραμμα και η ρουτίνα.

Τέλος, μην ξεχάσετε να τον ανταμείψετε με μία λιχουδιά ή ένα κόκκαλο που τόσο πολύ περιμένει!

Ευχαριστούμε πολύ το online pet shop Pets-friends, για τις πολύτιμες συμβουλές του.