Πανηγύρισε στην ιερά μονή Δοβράς ο ναός του αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως

AgLoukasMaios1

Το διήμερο 28 και 29 Μαΐου πανηγύρισε ο υπό ανέγερση ιερός ναός του Αγίου Λουκά αρχιεπ. Συμφερουπόλεως στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βέροιας επί τη μνήμη της μετακομοιδής των ιερών του λειψάνων.

Πριν την έναρξη του εσπερινού έγινε υποδοχή του ιερού λειψάνου της οσίας Σοφίας Κλεισούρας που μετέφερε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ για προσκύνηση από τους πιστούς κατά την πανήγυρη του αγίου Λουκά.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, ενώ το θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος στο τέλος της ακολουθίας προσέφερε στον Μητροπολίτη Βέροιας κ. Παντελεήμονα ένα μικρό απότμημα ιερών λείψανων της οσίας Σοφίας. Στον εσπερινό συγχοροστάτησαν και οι Μητροπολίτες Εδέσσης κ. Ιωήλ και Σερβίων κ. Παύλος

AgLoukasMaios2

Το πρωί τελέστηκε πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ. Συμμετείχαν οι Μητροπολίτες Εδέσσης κ. Ιωήλ, ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος, Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ και Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Η εορτή της Μετακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Λουκά του Ιατρού από την Συμφερούπολη της Κριμαίας στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά στην Βέροια ολοκληρώθηκε με την ακολουθία των εγκωμίων και την ιερά λιτανεία της εικόνας και των λειψάνων του αγίου, καθώς και του ιερού λειψάνου της οσίας Σοφίας.

AgLoukasMaios3