Πεζόδρομο θέλει την Βετσοπούλου τις Κυριακές του καλοκαιριού η Ομάδα Δράσης Αλεξάνδρειας

vetsopoyloy pezod

H πρόταση της Ομάδας Δράσης & Αλληλεγγύης Αλεξάνδρειας για πεζοδρόμηση της οδού Βετσοπούλου τις Κυριακές του καλοκαιριού κατατέθηκε μαζί με τις 175 υπογραφές που συγκεντρώθηκαν την ημέρα της εκδήλωσης - ποδηλατοπορείας και θα συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 10/6. Την πρόταση συνυπογράφουν οι σύλλογοι Ένωση για τα Δικαιώματα των Πεζών και SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ.

"H διεκδίκηση ζωτικού χώρου, χώρου ελεύθερου, χώρου ελευθερίας όπου τα παιδιά θα μπορούν να κυκλοφορούν, να ζουν και να παίζουν, χωρίς τον τρόμο που έχουν επιβάλει τα μηχανοκίνητα μέσα στο κέντρο της Αλεξάνδρειας αποτελεί ζητούμενο ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Η πεζοδρόμηση της οδού Δ. Βετσοπούλου στην Αλεξάνδρεια τις Κυριακές κατά τις απογευματινές ώρες θα μπορούσε να προσφέρει ανάσα σε πεζούς και ποδηλάτες και ένα ασφαλή χώρο για τα παιδιά ενώ θα αποτελούσε κίνητρο επίσκεψης του κέντρου της πόλης για τους πολίτες του Δήμου και να τονώσει την εμπορική κίνηση της Αλεξάνδρειας.

Ζητούμε την πεζοδρόμηση της οδού Δ. Βετσοπούλου από την συμβολή με τη Οδό Ταγματάρχου Γεωργούλη έως την συμβολή με τη Π.Ε.Ο Θεσσαλονίκης - Βεροίας τις Κυριακές των μηνών Μαΐου , Ιουνίου , Ιουλίου , Αυγούστου και Σεπτεμβρίου κατά τις ώρες 20:00 – 24:00.

Σε πρώτο στάδιο η πεζοδρόμηση θα μπορούσε να εφαρμοστεί πιλοτικά δύο Κυριακές του Ιούνιου και στην συνέχεια να παρθεί οριστική απόφαση μετά από διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς" αναφέρει η Ομάδα Δράσης Αλεξάνδρειας.