Πατητή τσιμεντοκονία για ένα υψηλό αισθητικό αποτέλεσμα

stone016

Η πατητή τσιμεντοκονία, είναι ένα υλικό, το οποίο ακούγεται συνεχώς στις οικοδομικές εργασίες, χωρίς όμως να ξέρουμε τι ακριβώς είναι.
Και όμως...το συναντάτε σχεδόν καθημερινά απλά δεν το γνωρίζετε!

tsim01

Το υλικό αυτό προσφέρει υψηλό αισθητικό αποτελέσματα και στους εσωτερικούς και στους εξωτερικούς χώρους. Ανάμεσα στα πλεονεκτήματά του είναι τα:

1. Εύκολη εφαρμογή

2. Πολύ ανθεκτικό λόγω της σύστασής του

3. Κατάλληλο για ανακαινίσεις

Ιστορική αναδρομή του υλικού

Η χρήση κονιαμάτων (τσιμέντων) στον τομέα της δόμησης, είναι μία από τις πρακτικότερες λύσεις που εφαρμόστηκαν σε παλιές κατοικίες στην Ρώμη, στην Ινδία, στην Αίγυπτο, στην Ελλάδα πριν πάρα πολλά χρόνια. Αρκετές από αυτές τις τεχνικές έχουν εγκαταλειφθεί ενώ άλλες έχουν παραμείνει στην σύγχρονη αρχιτεκτονική.

Στην χώρα μας συναντάται πολύ σε χώρους βοηθητικούς κυρίως στο μπάνιο η στην κουζίνα. Σύμφωνα με την τεχνική αυτή, το τσιμέντο συμπιεζόταν με το μυστρί και η επιφάνειά του γινόταν λεία και αδιαπέραστη από το νερό. Το αποτελέσματα που συνεπαγόταν από την παραπάνω περιγραφή, ήταν η πατητή τσιμεντοκονία.

Η σύστασή της

Η σύστασή της αποτελείται από άμμο που δεν περιέχει άλατα, σκόνη, νερό και θηραϊκή γη. Η ανάμειξή τους δίνει ένα ισχυρό τσιμέντο που επιτρέπει στην τοιχοποιία να αναπνέει, ενώ συγχρόνως απορροφάται το νερό. Από την στιγμή που αυτό καθαυτό το τσιμέντο λείπει από την σύσταση, είναι φυσικό να μην δημιουργούνται ρηγματώσεις.

Η εφαρμογή της

Αφήνει την αίσθηση ενός χώρου με έντονη μινιμαλιστική άποψη, αφού δεν υπάρχουν καθόλου αρμοί. Αυτό αυτόματα σημαίνει ότι μπορεί να δημιουργηθεί ένας χώρος με υψηλή ποιότητα και σύγχρονη αισθητική.
Μπορεί να εφαρμοστεί εκτός από σπίτια, σε εμπορικά καταστήματα, ξενοδοχεία, spa κ.α. Επίσης μπορεί να τοποθετηθεί απευθείας σε κεραμικά πλακίδια, μωσαϊκά κ.α.

Για επιλεκτικούς

Στο εμπόριο υπάρχουν πολλά είδη πλακιδίων που έχουν εφαρμόσει την πατητή τσιμεντοκονία σε διάφορα χρώματα και σχέδια έτοιμα!

Μάθετε περισσότερα στην ιστοσελίδα buildtek.gr