Η Πρωτοβουλία για το Παιδί ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του Πολυδραστικού Κέντρου Βεργίνας

protovoulia-logo

Η Πρωτοβουλία για το Παιδί ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του Πολυδραστικού Κέντρου Βεργίνας, μίας νέας Δομής, η οποία ολοκληρώνει την παροχή υπηρεσιών του Οργανισμού στην περιοχή της Βεργίνας, της Μελίκης και των οικισμών της ΝΑ Ημαθίας.

Το Πολυδραστικού Κέντρου στη Βεργίνα, αποτελείται από:

1. Eμπορικό τμήμα-πωλητήριο, για την οικονομική ενδυνάμωση, του Οργανισμού. Από το πωλητήριο διατίθενται είδη που δημιούργησαν οι εθελόντριες του Συλλόγου, καθώς και υψηλού επιπέδου χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα, εδώδιμα κλπ, από την περιοχή της Ημαθίας.

2. Τμήμα ενημέρωσης-αύξησης κοινωνικού αντίκτυπου του έργου της Πρωτοβουλίας για το Παιδί, με διανομή έντυπου και ηλεκτρονικού υλικού με το έργο και τις ιδέες του Οργανισμού.

3. Τμήμα εκπαίδευσης-επιμόρφωσης εθελοντών κάθε ηλικίας και ειδικότερα παιδιών (από την περιοχή και εκδρομέων) για εφαρμογή του προγράμματος «Τα παιδιά βοηθούν παιδιά και μαθαίνουν για τον εθελοντισμό» που απευθύνεται σε παιδιά σχολείων από όλη τη χώρα.

4. Εργαστήριο εικαστικών (πλαστικής-ζωγραφικής) για παιδιά των Σπιτιών της Βέροιας και της Βεργίνας και τους εθελοντές του Οργανισμού και παιδιά της κοινότητας, για την παραγωγή προστιθέμενης κοινωνικής αξίας και την αύξηση της κοινωνικής αποδοχής του έργου.

5. Συμβουλευτικό Κέντρο για την κάλυψη πρωτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας - συμβουλευτικής και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης - στον γενικό πληθυσμό της περιοχής Βεργίνας-Μελίκης-Αλεξάνδρειας.

6. Οργανωτική εστία δράσεων ευαισθητοποίησης για την εμπέδωση της τοπικής δικτύωσης και της αύξηση της κοινωνικής βιωσιμότητας.
7. Φιλοξενία επισκεπτηρίου για τους συγγενείς των παιδιών του Σπιτιού της Βεργίνας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο καλεί τους εθελοντές και τα μέλη του Συλλόγου, τον τοπικό πληθυσμό και κάθε ενδιαφερόμενο, να ενταχθεί στις δραστηριότητες της νέας Δομής ή να επωφεληθεί από τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Στοιχεία επικοινωνίας:
ΠΟΛΥΔΡΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΕΡΓΙΝΑΣ
Τηλέφωνο: 23310-92199
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.