Πόσο σημαντική είναι η συμμετοχή σας στην εκπαίδευση του σκύλου σας;

Η εκπαίδευση του σκύλου σας είναι εξαιρετικά σημαντική για την ομαλή σας «συμβίωση» με τον καλύτερό σας φίλο, για αυτό το λόγο είναι πρέπει να συμμετέχετε και εσείς σε αυτή την διαδικασία, ενώ μάλιστα οι εκπαιδευτές επισημαίνουν ότι εκτός από σημαντικό είναι και απαραίτητο.

Η εκπαίδευση του σκύλου σας μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε στην οικία σας, είτε στον χώρο που διαθέτει ο εκπαιδευτής. Πολλοί εκπαιδευτές προτείνουν να παίρνουν τα σκυλιά σας για δύο μήνες τουλάχιστον σε δικό τους χώρο. Για άλλους ιδιοκτήτες αυτό είναι βολικό και ορθό καθώς μπορούν να επισκέπτονται τον χώρο που γίνεται η εκπαίδευση οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούν, ενώ άλλοι δεν μπορούν να αποχωριστούν τους αγαπημένους τους φίλους και θέλουν η εκπαίδευση του σκύλου τους να γίνεται κατ’ οίκον. Το πιο σημαντικό και στις δύο περιπτώσεις είναι να συμμετέχετε ενεργά στην διαδικασία της εκπαίδευσης καθώς εσείς θα είστε ο ιδιοκτήτης και εσάς πρέπει να ακούει.

Υπογραμμίζεται ότι δεν υπάρχουν επικίνδυνες ράτσες, αλλά επικίνδυνοι ιδιοκτήτες. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο της Ισπανίας «Cordoba», η επιθετικότητα του σκύλου δεν έχει σχέση με την ράτσα του, αλλά με την συμπεριφορά που έχει ο εκπαιδευτής απένταντί του. Για αυτό το λόγο μαζί με τον σκύλο πρέπει να «εκπαιδεύεται» και ο ιδιοκτήτης ώστε να έχει την «κατάλληλη συμπεριφορά».

Αναλυτικότερα, η συμπεριφορά του ιδιοκτήτη καθορίζει ουσιαστικά και την συμπεριφορά του ίδιου του σκύλου. Για παράδειγμα οι εκπαιδευτές επισημαίνουν ότι σε περίπτωση που ο σκύλος σας κάνει μια άσχημη πράξη π.χ. λερώσει σε ένα σημείο που δεν θέλετε, τότε πρέπει να το μαλώσετε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το βαρέσετε ή να το κλοτσήσετε, καθώς μετά θα δράσουν επιθετικά εναντίον σας. Ένας επιθετικός ιδιοκτήτης θα έχει και έναν επιθετικό σκύλο.

Ευχαριστούμε θερμά την ιστοσελίδα dogschool.gr , για τις πολύτιμες πληροφορίες της.