Πλούσιο σε δράσεις διήμερο για τα Λυκόπουλα και τους Προσκόπους Αλεξάνδρειας

pros alex

Πλούσιο σε δράσεις ήταν το διήμερο 17&18 Οκτωβρίου για τα Λυκόπουλα και τους Προσκόπους Αλεξάνδρειας. Τα τμήματα συμμετείχαν στο J.O.T.A.–J.O.T.I. που πραγματοποιείται κάθε χρόνο το τρίτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου.

Είναι μια συναρπαστική δράση που εστιάζει στην παγκόσμια δυναμική της Προσκοπικής Κίνησης. Πρόσκοποι και Οδηγοί ανταλλάσσουν εμπειρίες και ιδέες, συμβάλλοντας στην εδραίωση της Παγκόσμιας Συναδέλφωσης.

Το Σάββατο το απόγευμα και τα δύο τμήματα, στις ώρες συγκεντρώσεων , επισκέφθηκαν τις σχολές υπολογιστών RAM και COMPUTERLAND και όλα τα μέλη μας συνομίλησαν μέσω JOTI με άλλους Προσκόπους εντός και εκτός Ελλάδος.

Το JOTA-JOTI (Jamboree-On-The-Air) - JOTI Jamboree στο Διαδίκτυο (Jamboree-On-The-Internet) ) είναι μια ετήσια δράση, στην οποία λαμβάνουν μέρος περισσότεροι από 1.000.000 Πρόσκοποι και Οδηγοί από κάθε γωνιά του πλανήτη μας και επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω ραδιοερασιτεχνικών σταθμών ή με τη χρήση του INTERNET.

"Η εμπειρία μοναδική για όλους μας.

Την Κυριακή το πρωί η σημαία των Προσκόπων ακολούθησε την «Πορεία Ελευθερίας» στην οδό Μακεδονομάχων και κατέληξε στην Εκκλησία για τη δοξολογία της Απελευθέρωσης της Αλεξάνδρειας.

Μετά από την κατάθεση στεφάνων τα τμήματα συγκεντρώθηκαν για τη συνέχεια της παγκόσμιας συνάντησης JOTA, επικοινωνία μέσω ραδιοερασιτεχνικών σταθμών.

Ευχαριστούμε θερμά αυτούς που στήριξαν τις δράσεις μας, τις σχολές COMPUTERLAND και RAM computer καθώς και τον ειδικό συνεργάτη και ραδιοερασιτέχνη Πομάκη Σταύρο.

Σας καλούμε όλους, παιδιά δημοτικού και γυμνασίου, να συμμετέχετε και εσείς στην επόμενη δράση μας, που θα είναι στη γιορτή της Αεροπορίας στις 8 Νοεμβρίου στα αεροδρόμια (πολεμικό και πολιτικό) στη Θεσσαλονίκη" αναφέρει η ανακοίνωση των Προσκόπων Αλεξάνδρειας.