Οι πρώην εργαζόμενοι της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας ευχαριστούν

en klo ath

Από τους πρώην εργαζομένους της ΕΝ. ΚΛΩ ανακοινώθηκαν τα εξής: "Οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΝ.ΚΛΩ ευχαριστούμε όλους τους τοπικούς φορείς που εμπράκτως δείξανε την συμπαράταξή τους στον αγώνα των εργαζομένων για την επαναλειτουργία της εταιρείας στη βάση ενός απόλυτα βιώσιμου επιχειρησιακού σχεδίου που η ορθότητά του έγινε αποδεκτή από όλους τους αρμόδιους φορείς. Τους ευχαριστεί επίσης γιατί η επαναλειτουργία της εταιρείας δεν αποτελεί ένα κλειστό θέμα των πρώην εργαζομένων αλλά είναι ένα πλατύ κοινωνικό θέμα που αφορά ολόκληρη την τοπική κοινωνία των διαφόρων πόλεων όπου δραστηριοποιούνταν η ΕΝ.ΚΛΩ και αποτελεί πυλώνα της ανασυγκρότησης της τοπικής οικονομίας.

Ευχαριστεί ιδιαίτερα τους φορείς που ακολούθησαν και παρέστησαν στις συναντήσεις που είχαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην Αθήνα στις 16 Δεκεμβρίου με τους κύριους Υπουργούς Αλ. Φλαμπουράρη και Ι. Δραγασάκη και τα τεχνικά κλιμάκια των δύο υπουργείων για την άμεση υλοποίηση της κυβερνητικής δέσμευσης για την επαναλειτουργία της εταιρείας:

1. Νικόλαο Κουτσογιάννη, Δήμαρχο Η.Π. Νάουσας
2. Χρήστο Γιαννακάκη, Πρόεδρο κοινοπραξίας αγροτικών συνεταιρισμών Ημαθίας
3. Κοσμά Βάγκο , Διευθυντής Αγροτικού συνεταιρισμού Νάουσας
4. Νικόλαο Αντωνιάδη, Μέλος διοίκησης Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ημαθίας
5. Άγγελο Κάλη, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Νάουσας
6. Θωμά Ζήμνα , Μέλος διοίκησης ομοσπονδίας επαγγελματοβιοτεχνών Νάουσας
7. Θεόδωρο Καρανάτσιο, Οινοποιό
8. Θωμά Μάρα, Γενικό γραμματέα τοπικής οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον ευχαριστούμε τους φορείς που δεν είχαν την δυνατότητα φυσικής παρουσίας αλλά με επιστολές δήλωσης συμπαράταξης στον αγώνα μας, οι οποίες επιδόθηκαν στους κυρίους υπουργούς, ήταν για μας πραγματικά παρόντες:

1. Κων/νο Καλαϊτζίδη, Αντιπεριφερειάρχης Ν. Ημαθίας περ. Κεντρικής Μακεδονίας.
2. Πέτροβιτς, Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, περιφέρειας Αν. Μακεδονίας Θράκης.
3. Νικόλαο Ουσουλτζόγλου, Πρόεδρο Επιμελητήριο Ημαθίας
4. Γεώργιο Πετρίδη, Δήμαρχος Κομοτηνής.
5. Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής.
6. Εργατικό Κέντρο Αλεξανδρούπολης.

Και δηλώνουμε πλέον αισιόδοξοι ότι όλοι μαζί μπορούμε τα φαινομενικά αδύνατα στην Ελλάδα να τα κάνουμε δυνατά.

Προς βουλευτές

Όλοι οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΝ.ΚΛΩ με αυτή την επιστολή ευχαριστούμε ανοικτά και δημόσια τους βουλευτές:

1. Ευφροσύνη Καρασαρλίδου, βουλευτή Νομού Ημαθίας
2. Χρήστο Αντωνίου, βουλευτή Νομού Ημαθίας
3. Αϊχάν Καραγιουσουφ, βουλευτή Νομού Ροδόπης.
4. Μουσταφά Μουσταφά, βουλευτή Νομού Ροδόπης.

Για την συνεχή τους συμπαράταξη στις προσπάθειες των εργαζομένων για την επαναλειτουργία της εταιρείας, αποδεχόμενοι πλήρως την βιωσιμότητα και ορθότητα του επιχειρησιακού σχεδίου που συνέταξαν οι εργαζόμενοι και το προωθούν σε όλους τους αρμόδιους φορείς , κυβερνητικούς καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες για την άμεση υλοποίησή του.

Οι κύριοι βουλευτές αναγνωρίζουν την καινοτομία του σχεδίου και ως πυλώνα της ανασυγκρότησης του παραγωγικού ιστού της χώρας, το οποίο αποτελεί και κυβερνητική δήλωση, αλλά κυρίως και ως μοναδικό δρόμο για την ανασύνταξη των τοπικών οικονομιών, πράγμα που έδειξαν εμπράκτως με την ενεργή και δυναμική τους παρουσία στις συναντήσεις που είχαν οι εργαζόμενοι και οι τοπικοί φορείς με τους υπουργούς κύριο Αλ. Φλαμπουράρη και Ι. Δραγασάκη κατά την κάθοδό τους στην Αθήνα στις 16 Δεκεμβρίου 2015.

Πιστεύουμε απόλυτα ότι η άριστη συνεργασία μας και απόλυτη στήριξή σας θα συνεχιστεί μέχρι την πρώτη μέρα παραγωγικής λειτουργίας".