Δήμος Βέροιας: "Τα ζώα δεν είναι δώρα, ούτε έχουν κάρτα αλλαγής"

skilos trofi

Ο Δήμος Βέροιας και η Δημοτική Κτηνίατρος κα Ουστά Σοφία ενημερώνουνε τους δημότες, για τη σοβαρότητα της πράξης απόκτησης ενός ζώου συντροφιάς και ότι τα Ζώα δεν είναι Δώρα.

Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν: "Καθώς λοιπόν πλησιάζουν ημέρες γιορτινές, θεωρούμε απαραίτητο να επισημάνουμε σε μεγάλους και μικρούς πως η απόκτηση ενός ζώου συντροφιάς, ενός κατοικίδιου, είναι απόφαση ζωής, κι όχι ένα στιγμιαίο δώρο εορτών.

Τα ζώα δεν είναι παιχνίδι για τα παιδιά. Είναι έμβιοι οργανισμοί, που μάλιστα εξαρτώνται ως επί τω πλείστον από εμάς και χρειάζονται φροντίδα, αγάπη, μα πάνω απ' όλα υπευθυνότητα. Η προσωπικότητα ενός ζώου διαμορφώνεται όσο μεγαλώνει κι εξελίσσεται μαζί μας. Γι' αυτό και η απόφαση για την απόκτηση ενός ζώου συντροφιάς ΟΦΕΙΛΕΙ να είναι μια ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ επιλογή.

 Συμβουλευτείτε πρώτα έναν κτηνίατρο, ενημερωθείτε σωστά για τις ανάγκες και τις απαιτήσεις ενός ζώου, εξηγείστε στα παιδιά το εύρος της ευθύνης και το μακροπρόθεσμο της δέσμευσης.

Συνεχώς γινόμαστε μάρτυρες του φαινομένου εγκατάλειψης δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, ιδιαίτερα την περίοδο μετά τις γιορτές, όταν η «λάμψη» του δώρου αρχίζει να σβήνει, γεγονός που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο και τον πληθυσμό των αδέσποτων ζώων στην πόλη και την ολοκληρωμένη διαχείρισή τους.

Τα ζώα δεν είναι δώρα. Ούτε έχουν κάρτα αλλαγής.
 Ενημέρωση
 Ευαισθητοποίηση
 Υπευθυνότητα".