Στο Πανελλήνιο Ομαδικό Σχολικό σκάκι το 9ο Δημοτικό Βέροιας

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 στην πόλη της Πτολεμαΐδας το 9ο Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Κ.Δ. Μακεδονίας που διοργάνωσαν οι σκακιστικοί σύλλογοι Πτολεμαΐδας Σ.Ο.Π. «Πτολεμαίος», Σ.Α.Π. «Σκακιστάκος» και Σ.Ο.Π. «Δούρειος Ίππος» σε συνεργασία με την Ε.Σ.Σ.ΚΕ.ΔΥ.Μ.

Οι μικροί σκακιστές του Ν. Ημαθίας, εκπροσώπησαν επάξια τα σχολεία τους και επέστρεψαν με μετάλλια και γεμάτοι εμπειρίες.

Πολλά παιδιά συμμετείχαν για πρώτη φορά στο ομαδικό σχολικό πρωτάθλημα Κεντροδυτικής Μακεδονίας. Ο αριθμός συμμετοχών ήταν μεγαλύτερος από ποτέ. Περίπου 180 μαθητές και τουλάχιστον άλλοι τόσοι γονείς συνοδεύοντας τα παιδιά τους δημιούργησαν μια ατμόσφαιρα μοναδική.

Τα δικά μας παιδιά πήραν τα μηνύματα που έπρεπε από αυτούς τους αγώνες. Μαθητές σκακιστές από 9 Νομους της Κεντροδυτικής Μακεδονίας, με υψηλό επίπεδο, δίνουν το έναυσμα σε όποιον συμμετέχει για μεγαλύτερη προσπάθεια, για να κοιτάξει πιο ψηλά και να θέσει νέους στόχους.

Πραγματοποιήθηκαν 5 αγώνες με χρόνο 15λ/παίκτη (+10δευτ/κίνηση) όπου συνολικά συμμετείχαν 28 ομάδες Δημοτικών και 8 Γυμνασίων-Λυκείων.
Από τον Νομο μας συμμετείχαν 4 ομάδες Δημοτικών σχολείων (τετραμελείς και με αναπληρωματικούς).

Για δεύτερη συνεχή χρονια το 9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ κατακτώντας την 3η Θέση πηρε και την πρόκριση για το Πανελλήνιο Ομαδικό Σχολικό που θα διεξαχθεί στην Ερέτρια από 23 έως 25 Απρίλιου.

Με μεγάλη άνεση οι μαθητές του 9ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ κατάφεραν να κατακτήσουν την κορυφή με τον ΛΙΟΛΙΟ ΒΑΣΙΛΗ, ΚΑΦΕΤΖΗ ΝΙΚΟΛΑΟ, ΛΙΟΛΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ και την ΚΑΦΕΤΖΗ ΙΩΑΝΝΑ.

Καλή εμφάνιση και υπόσχεση για το μέλλον άφησαν και τα άλλα σχολεία, όπου συμμετείχαν για πρώτη φορα σε τέτοιους αγώνες, μια και βρεθήκαν πολύ ψηλά στον γενικό πίνακα κατάταξης των ομάδων και συγκεκριμένα:

12η Θέση το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΙΔΑΣ με τους ΚΥΡΙΑΖΙΔΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ, ΚΥΡΙΑΖΙΔΗ ΙΟΡΔΑΝΗ, ΚΥΡΙΑΖΙΔΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ, ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ και ΜΑΝΩΗΛΙΔΟΥ

Την 15η Θέση, ισοβαθμώντας με άλλες ομάδες, κατέκτησε το 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ με τους ΒΗΤΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ, ΒΗΤΟ ΘΕΟΔΩΡΟ, ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟ και ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ.

Στην 22η Θέση βρέθηκε η πιο νεανική ομάδα του 5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ με τους ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ ΙΩΑΝΝΑ, ΣΟΦΟΛΟΓΗ ΓΕΩΡΓΙΟ και ΣΟΦΟΛΟΓΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ.

Αξίζει να σημειωθεί η απόδοση μεμονωμένα των παραπάνω σκακιστών – μαθητών που δείχνει το υψηλό σκακιστικό τους επίπεδο και συγκεκριμένα:

Στην κατηγορία ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ στην ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ:
10η θέση ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Δημ. Σχ. Πατρίδας)
11η θέση ΛΙΟΛΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (9ο Δημ, Σχ. Βεροίας)
15η θέση ΚΑΦΕΤΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (9ο Δημ. Σχ. Βεροίας)

Στην κατηγορία ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ανά ΣΚΑΚΙΕΡΑ
Στην 1η ΣΚΑΚΙΕΡΑ
7η θέση ΛΙΟΛΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (9ο Δημ. Σχ. Βεροίας)

Στην 2η ΣΚΑΚΙΕΡΑ
4η θέση ΚΑΦΕΤΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (9ο Δημ. Σχ. Βεροίας)

Στην 3η ΣΚΑΚΙΕΡΑ
1η θέση ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Δημ. Σχ. Πατρίδας)
6η θέση ΛΙΟΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (9ο Δημ. Σχ. Βεροίας)

Στην 4η ΣΚΑΚΙΕΡΑ
6η θέση ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (3ο Δημ. Σχ. Μακροχωρίου)
8η θέση ΚΑΦΕΤΖΗ ΙΩΑΝΝΑ (9ο Δημ. Σχ. Βεροίας)
και ακολουθεί η ΜΑΝΩΗΛΙΔΟΥ ΚΛΕΟΝΙΚΗ (Δημ. Σχ. Πατρίδας)

Ο Σκακιστικός Όμιλος Βέροιας συγχαίρει όλα τα παιδιά για τις εξαιρετικές αποδόσεις τους όπως επίσης και τους γονείς που αψηφώντας τις συνθήκες που επικρατούσαν (καιρικές συνθήκες, μπλόκα κλπ.) οδήγησαν τα παιδιά τους στον μαγικό κόσμο του σκακιού. Πολλοί από τους παραπάνω μαθητές είναι παιδιά του Σκακιστικού Ομίλου Βέροιας όπου με την συμβολή και την αρωγή του προπονητή ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ ΑΘ. καθοδηγούνται για να φτάσουν σύντομα στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.