Σε αναβρασμό οι δημόσιοι υπάλληλοι για το ασφαλιστικό - Ετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις

Στην Βέροια με στόχο να ενημερώσει τους εργαζομένους δημοσίους υπαλλήλους βρέθηκε το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Γρηγόρης Καλομοίρης, ο οποίος θα είναι κεντρικός ομιλητής εκδήλωση του τοπικού τμήματος στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. «Βρισκόμαστε σε φάση αναβρασμού, λόγω ασφαλιστικού. Στα πλαίσια των δράσεων που αναλάβαμε, καλέσαμε μέλος της εκτελεστικής επιτροπής, τον Γρηγόρη Καλομοίρη, για να ενημερωθούν οι συνάδελφοί μας» είπε εκ μέρους του Νομαρχιακού Τμήματος ΑΔΕΔΥ Ημαθίας ο κ. Κακαγιάννης στην συνέντευξη τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Από την πλευρά του ο κ. Καλομοίρης γνωστοποίησε ότι η ΑΔΕΔΥ θα συνεχίσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις για να ακυρώσει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θέλει να φέρει για ψήφιση η κυβέρνηση και τόνισε ότι το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου πλήττει όλη την κοινωνία. Αναλυτικά στις δηλώσεις είπε:

«Το βασικό θέμα που μας απασχολεί, εμάς τους εργαζομένους στο δημόσιο, είναι η επίθεση κυβέρνησης και δανειστών, που έχει στόχο την διάλυση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης. Κατά την εκτίμησή μας, πλήττει τους πάντες. Πλήττει συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, κτηνοτρόφους, υπαλλήλους στον ιδιωτικό τομέα και το δημόσιο, επιστήμονες, ελεύθερους επαγγελματίες. Η μεγάλη απεργία της 4ης του Φλεβάρη, έχει ένα ελπιδοφόρο χαρακτηριστικό. Συμπορεύτηκαν όλα τα πλατιά κοινωνικά στρώματα. Έχουμε αποφασίσει να προχωρήσουμε σε νέα 48ωρη απεργία, όταν θα κατατεθεί το νομοσχέδιο και θα πάρουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να ακυρωθεί αυτό. Η πραγματικότητα είναι ότι οι συνταξιούχοι του δημοσίου, με την ψήφιση του νομοσχεδίου, θα υποστούν μεγάλη μείωση συντάξεων (περίπου 35%). Αντιπαλεύουμε μαζί με όλα τα κοινωνικά στρώματα αυτά τα σχέδια. Με το σχέδιο Κατρούγκαλου εγκαταλείπεται ο σημερινός αναδιανεμητικός χαρακτήρας της ασφάλισης και η κυβέρνηση νδημιουργεί ένα ανταποδοτικό σύστημα. Η σημερινή κυβέρνηση υποχωρεί και συμβιβάζεται στις απαιτήσεις των δανειστών. Με την δημιουργία ενός ενιαίου ασφαλιστικού φορέα, οδηγούμαστε σε μια ισοπέδωσε προς τα κάτω. Αυτό δεν γίνεται για λόγους δικαιοσύνης αλλά για οικονομικούς λόγους. Είναι συνέπεια των πολιτικών που ακολουθήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Για την ΑΔΕΔΥ υπάρχει ένας άλλος δρόμος, της υπεράσπισης του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης. Αυτό τον δρόμο πάμε να ανοίξουμε. Η λύση και η διέξοδος υπάρχει. Υπερβαίνουν τα 130 εκατομμύρια ευρώ τα αποθεματικά των ταμείων που λεηλατήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Εμείς λέμε σταδιακή αποκατάσταση αυτών των απωλειών και χτύπημα της εισφοροδιαφυγής και μαύρης – αδήλωτης εργασίας, ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχου, ενίσχυση της απασχόλησης με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Οι λύσεις θα βρεθούν μέσα από μια άλλη πολιτική που θα περιλαμβάνει και την διαγραφή του δυσβάσταχτου και παράνομου χρέους. Θα κάνουμε συλλαλητήριο στις 9 Μάρτη και καταλήψεις σε γραφεία ασφαλιστικών φορέων. Στόχος κυβέρνησης και ΕΕ είναι η ενίσχυση των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών. Οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών τρίβουν τα χέρια τους».