Χαλαρωτικές διακοπές στα «ρόδιν’ ακρογιάλια» της Σκιάθου

Πολλοί είναι οι χαρακτηρισμοί που έχουν αποδοθεί στη Σκιάθο, το νησί με την απαράμιλλη ομορφιά που συνδυάζει πυκνή βλάστηση, γαλάζιες ακτές και έντονη νυχτερινή ζωή, όμως κανείς δεν είναι τόσο ταιριαστός όσο «το νησί με τα ρόδιν’ ακρογιάλια», όπως τα περιέγραψε ο κορυφαίος λογοτέχνης Παπαδιαμάντης στην ομώνυμη ηθογραφική νουβέλα του. Και είναι αλήθεια πως το νησί διαθέτει πολλές παραλίες, έτσι ώστε ο παραθεριστής να κάνει κάθε μέρα μπάνιο σε διαφορετικό μέρος.

Κι όχι μόνο αυτό… Τα ακρογιάλια της Σκιάθου είναι τόσο κοντά στα δέντρα που ο τουρίστας μπορεί να έχει φυσική σκιά από τα πεύκα που φτάνουν σχεδόν μέχρι τη θάλασσα, όπως συμβαίνει στις πασίγνωστες Κουκουναριές. Ένα ακόμη πλεονέκτημα που διαθέτει το νησί είναι πως οι περισσότερες ακτές του βρίσκονται κοντά στη Χώρα, με την πιο απομακρυσμένη να μην ξεπερνά σε χρόνο προσέγγισης τα 30-40 λεπτά με τη συγκοινωνία, που είναι πολύ πυκνή. Μόνη εξαίρεση αποτελούν τα Λαλάρια, η βοτσαλωτή παραλία που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού και την οποία μπορεί να επισκεφθεί ο τουρίστας με τα καραβάκια που υπάρχουν στο λιμάνι.

Φτάνοντας στο τέρμα της νότιας ακτογραμμής του νησιού, μπορεί κανείς να δει τις Κουκουναριές, μια ειδυλλιακή παραλία που έχει τιμηθεί με Γαλάζια Σημαία και αποτελεί το καμάρι της Σκιάθου και πόλο έλξης για τους τουρίστες, ντόπιους και ξένους. Η μορφολογία της ικανοποιεί τόσο τους λάτρεις της θάλασσας όσο και εκείνους του πράσινου, ενώ έχει προβλεφθεί ακόμη και οι εγκαταστάσεις της να βρίσκονται σε αρμονία με το περιβάλλον (π.χ. beach bar και διάδρομοι από ξύλο).

Απέναντι από τις Κουκουναριές υπάρχει η πολύβουη Μπανάνα, όπου επίσης υπάρχει beach bar και γι’ αυτό είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στη νεολαία, αλλά και η Μικρή Μπανάνα, την οποία τιμούν περισσότερο οι μεγαλύτεροι σε ηλικία και οι φυσιολάτρες. Οι τρεις αυτές παραλίες απέχουν μεταξύ τους ελάχιστα λεπτά και μπορεί κανείς να τις επισκεφτεί όλες μέσα στην ίδια μέρα.

Εμείς από την πλευρά μας στο skiathosmystery σας διαβεβαιώνουμε οτι όσο μαγευτική είναι η Σκιάθος την ημέρα χάρη στις παραλίες της, άλλο τόσο ελκυστική είναι το βράδυ η Χώρα, όταν έρχεται η ώρα της νυχτερινής διασκέδασης. Νέοι, πολλοί από τη Θεσσαλονίκη ή από τη γειτονική Θεσσαλία, αλλά και ξένοι, κυρίως Ιταλοί και Βορειοευρωπαίοι, που έχουν «ερωτευτεί» το νησί, γεμίζουν κάθε βράδυ τα μαγαζιά της και απολαμβάνουν με κάθε τρόπο τις διακοπές τους.

Και μην απορήσετε αν πέφτετε κάθε χρόνο σε γνωστές φυσιογνωμίες από το εξωτερικό… Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έρχονται κάθε χρόνο στο νησί ή έχουν αγοράσει και κάποιο σπίτι στη Σκιάθο, ειδικά Γερμανοί, και την έχουν κάνει δεύτερη πατρίδα τους. Στο κεντρικό τμήμα του λιμανιού μπορείτε να βρείτε πολλά εστιατόρια για το δείπνο σας, ενώ μπορείτε να πάτε και στο εστιατόριο που βρίσκεται στο Μπούρτζι. Δεξιά και αριστερά από τον κεντρικό πεζόδρομο της Χώρας υπάρχουν πολλές επιλογές για νυχτερινή διασκέδαση (καφετέριες, μπαρ, ντισκοτέκ, κλαμπ) για κάθε γούστο και μουσική προτίμηση.

Και αργά το βράδυ, όταν η νυχτερινή σιγαλιά πάρει τη σκυτάλη από τα ντεσιμπέλ και τα φώτα της διασκέδασης, παρηγορηθείτε με τη σκέψη πως και την επόμενη μέρα θα επαναλάβετε τον ίδιο ευχάριστο κύκλο δραστηριοτήτων με ορμητήριο και κατάληξη τη μαγευτική Χώρα…

Πηγή: http://www.skiathosmystery.com/news/11-rodina-akrogialia-skiathos