Για την πρόσβαση ατόμων με ειδικές ανάγκες σε όλα σημεία της πόλης διαμαρτυρήθηκαν οι «Νέοι με Όραμα»

Η Ομάδα Σκέψης και Δράσης Βέροιας «Νέοι με Όραμα» την Κυριακή 24 Απριλίου 2016 πραγματοποίησε συγκέντρωση στο κέντρο της Βέροιας, μπροστά στο κτήριο της πρώην Νομαρχίας, συμμετέχοντας στην δράση ECOCITY «Άφωνοι μπροστά στο πρόβλημα». Πρόκειται για δυναμική δράση που αφορά στην εξασφάλιση της δυνατότητας πρόσβασης των ατόμων με ειδικές ανάγκες σε κάθε σημείο των σύγχρονων πόλεων.

Οι «Νέοι με Όραμα» πραγματοποίησαν συμβολική διαμαρτυρία μπροστά στο κτήριο της αντιπεριφέρειας καθώς σε αυτό, παρά το γεγονός ότι στεγάζονται πολλές υπηρεσίες, δεν υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης σε άτομα με κινητικά προβλήματα. Παράλληλα επεσήμαναν ότι παρά την πρόσφατη ανάπλαση κεντρικών σημείων της Βέροιας δεν έχουν εξασφαλιστεί οι απαιτούμενες ράμπες σε κτήρια και πεζοδρόμια ώστε να επιτρέπεται σε αυτά το αυτονόητο: Η πρόσβαση όλων των ανθρώπων.

Μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα, η Ομάδα Σκέψης και Δράσης Βέροιας «Νέοι με Όραμα» θα συναντηθεί με αρμόδιους φορείς και συλλόγους ΑμεΑ, και θα ασκήσει κάθε δυνατή πίεση προς κάθε υπεύθυνο ώστε να αποκατασταθεί άμεσα το πρόβλημα και να καταστεί δυνατή η πρόσβαση σε κάθε σημείο της Βέροιας.

Τέλος, τα μέλη της Ομάδας «Νέοι με Όραμα» ευχαριστούν το ΚΕΜΑΕΔ (Κέντρο Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Δεξιότητες) και το Ειδικό Σχολείο Βέροιας για την συμμετοχή και την στήριξή τους.