Το Σωματείο Ψύξης Διαλογής κοντά στους εργαζομένους

Από το Σωματείο Εργαζομένων Ψύξης και Διαλογής ανακοινώθηκαν τα εξής: "Αποτέλεσμα του συντονισμένου και οργανωμένου αγώνα των απλήρωτων από το Νοέμβρη του 2015 εργαζομένων της επιχείρησης ΠΑΛΙΑΚΟΣ μαζί με το Σωματείο μας, το ΕΚΝ και με συμπαραστάτη το λαό της περιοχής ήταν η δρομολόγηση οριστικής λύσης στην απληρωσιά τους.

Το σωματείο μας καλεί σε επαγρύπνηση τους εργαζόμενους μέχρι και την τελική τους εξόφληση. Καλεί επίσης όλους τους εποχιακούς της περιοχής να εγγραφούν στο σωματείο μας, να συσπειρωθούν σε αυτό, να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στην απληρωσιά και την αυθαιρεσία της εργοδοσίας. Να διεκδικήσουν συνθήκες εργασίας και μεροκάματα που να καλύπτουν τις ανάγκες τους.

Σε αυτή την κατεύθυνση βρίσκεται και η Ομοσπονδία μας, που στα πλαίσια τη πάλης για την υπογραφή νέας κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας τουλάχιστον στα επίπεδα του 2009, τις επόμενες μέρες προγραμματίζει συνάντηση με τον ΣΕΒ και τους εργοδοτικούς φορείς.

Το ΔΣ του σωματείο συνεδρίασε και αποφάσισε :

Στηρίζουμε το δίκιο αγώνα των εργαζομένων στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις συμφερόντων ΖΟΥΡΑ. Αγώνας που έχει να κάνει με τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, εφαρμογή σε όλους της ΣΣΕ στις πτηνοτροφικές επιχειρήσεις, καταβολή Των δεδουλευμένων.

Στην περιοχή μας ξέρουμε καλά τι σημαίνει απλήρωτη εργασία, μεροκάματα πείνας. Δίνουμε και εμείς τη μάχη μέσα στα διαλογήτηρία και τα κονσερβάδικα.

Απαντάμε σε όλους τους χώρους δουλειάς με συσπείρωση στα ταξικά σωματεία και ανυποχώρητο αγώνα.

Αγωνιζόμαστε να σταματήσει η απληρωσιά που πάει να γενικευθεί σε όλες τις επιχειρήσεις, ενάντια στην αυθαιρεσία της εργοδοσίας. Αγωνιζόμαστε για υπογραφή ΣΣΕ τουλάχιστον στα επίπεδα του 2009".